ЗАРЕЄСТРОВАНО КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР

Старосинявська селищна рада відповідно до Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. №768, оприлюднює на офіційному сайті селищної ради реєстр галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них у відповідність з вимогами законодавства.

РОЗПОЧАТО ОБКОШУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ

Питання благоустрою населених пунктів особливо гостро постає під час весняно-літнього періоду. Травень видався дощовим, що спричинило швидкий хаотичний ріст трав і чагарників… Селищний голова Віталій Здебський провів оперативну робочу нараду з благоустрою.

АМУ: Через дії Уряду та «Нафтогазу» 120 міст, де проживають 5 млн людей, вже в травні залишаться без гарячої води, а восени - без опалення

Сьогодні, 20 травня 2021 року, Правління Асоціації міст України обговорило критичну ситуацію, що склалася у сфері комунальної теплоенергетики. Згідно постанови Кабміну № 444 від 30 квітня 2021 року термін дії регулювання цін для теплокомуненерго закінчується 20 травня, Мінрегіону та Міненерго доручили розібратися з боргами за різницю в тарифах.

160-ТА РІЧНИЦЯ ПЕРЕПОХОВАННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

Вшановуючи пам'ять Великого Кобзаря, борця за справедливість, волю та щасливе майбутнє українського народу, працівники Старосинявської бібліотеки для дітей, Будинку культури, учнівська молодь поклали живі квіти до пам’ятника Тараса Шевченка в центрі Старої Синяви з нагоди 160-ої річниці перепоховання українського письменника.

Хто і як може отримати субсидію за новими правилами?

Кабінет Міністрів України 14 квітня 2021р. № 420 ухвалив постанову, якою посилив адресність надання житлових субсидій для більш ефективного та раціонального використання бюджетних коштів. За словами Дениса Шмигаля, нові правила забезпечать справедливість у нарахуваннях, але для більшості людей нічого не зміниться.

УКРАЇНСЬКА ВИШИВАНКА – СВІТЛО ДОБРА

Сьогодні українська громадськість та українська діаспора в різних країнах Світу відзначає Всесвітній день вишиванки. Це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Зазвичай, дата проведення - щороку в третій четвер травня (у будній день).

Комісія з питань ТЕБ і НС вболіває за чистоту наших населених пунктів

За ініціативи голови комісії – голови комісії з питань ТЕБ і НС Здебського В.Е. та на виконання його доручення відбулося 10 – те позачергове засідання селищної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглядалося єдине, але дуже важливе питання: про заходи з дотримання благополучного санітарного стану пов`язаного з поводженням з твердими побутовими та медичними відходами на території Старосинявської громади та в місцях розташування медичних закладів району та стан діючих худобо могильників на території селищної ради.

75 ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ БУЛО РЕПРЕСОВАНО 84 роки тому…

День пам’яті жертв політичних репресій відзначають щороку в середині травня. У селах Адампіль та Івки Старосинявської громади вшановано пам'ять жителів населених пунктів, які були репресовані в 1937-1938 роках.

НАДАЛИ ДОПОМОГУ ХВОРИМ

Невід’ємною важливою частиною допомоги медичним працівникам комунального медичного закладу Старосинявської ОТГ є надана допомога на підтримку медиків та пацієнтів громади за фінансової підтримки директора ТОВ «Славянське-5» Олександра Слизькоухого.