Комісія з питань ТЕБ і НС вболіває за чистоту наших населених пунктів

За ініціативи голови комісії – голови комісії з питань ТЕБ і НС Здебського В.Е. та на виконання його доручення відбулося 10 – те позачергове засідання селищної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглядалося єдине, але дуже важливе питання: про заходи з дотримання благополучного санітарного стану пов`язаного з поводженням з твердими побутовими та медичними відходами на території Старосинявської громади та в місцях розташування медичних закладів району та стан діючих худобо могильників на території селищної ради.

75 ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ БУЛО РЕПРЕСОВАНО 84 роки тому…

День пам’яті жертв політичних репресій відзначають щороку в середині травня. У селах Адампіль та Івки Старосинявської громади вшановано пам'ять жителів населених пунктів, які були репресовані в 1937-1938 роках.

НАДАЛИ ДОПОМОГУ ХВОРИМ

Невід’ємною важливою частиною допомоги медичним працівникам комунального медичного закладу Старосинявської ОТГ є надана допомога на підтримку медиків та пацієнтів громади за фінансової підтримки директора ТОВ «Славянське-5» Олександра Слизькоухого.

Вилучення з місцевих бюджетів роздрібного акцизу на тютюн є недопустимим – АМУ

В урядовому законопроекті закладено норму вилучення з бюджетів громад 5% роздрібного акцизу з тютюну. На думку авторів законопроєкту, перекладення обов’язку сплати тютюнового роздрібного акцизу на великих гравців, які працюють в прозорому полі, дозволить додатково залучити до бюджету 1,9 млрд грн. Однак, через це муніципалітети можуть втратити 2,4 млрд грн, а справедливих компенсаторів для кожної громади Мінфін не може запровадити.

СЬОГОДНІ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МЕДСЕСТРИ

З нагоди професійного свята перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик та головний лікар КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» Віталій Макогонський привітали медичних сестер, побажали міцного здоров’я та успіхів в обраній справі, вручили грамоти та весняні квіти.

ПРИВІТАЛИ МАТЕРІВ ГЕРОЇВ АТО

З нагоди Дня матері живі квіти та подарунки вручили матерям загиблих героїв АТО/ООС представники Старосинявської селищної ради, місцевого військового комісаріату та громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО/ООС».

ЖИВІ КВІТИ У ПАМ'ЯТЬ ЗЕМЛЯКІВ

День Перемоги – історична дата, яка кожній людині нагадує про своїх дідів-прадідів, які боролися за мир на Землі. Чи не кожна родина втратила у Великій Вітчизняній війні близьких, рідних, друзів і просто знайомих. Найбільше  ця подія торкнулася сільських жителів, де  десятки чоловіків, залишаючи свої родини, вирушали на фронт… і не всі повернулися в рідні села, до своїх родин живими… 76-ть років минуло потому… Пам'ять залишається вічною.

ЗІ СВЯТОМ, ДОРОГІ ФРОНТОВИКИ!

9 травня – цей день особливими емоціями вписується в історію України… День пам'яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій - зазвичай у цей період 8 і 9 травня вшановують ветеранів і згадують загиблих. У кожного в пам'яті свято Перемоги і кожен вшановує подвиг учасників Великої Вітчизняної по-своєму: хто запалює свічі пам'яті, кладе квіти до могил і пам’ятників, по-особливому відбуваються зустрічі із ветеранами фронту, учасниками війни…

Привітання селищного голови з Днем матері

Дорогі матері! Мати – найдорожча людина для кожного з нас… Неможливо в усій повноті оцінити її роль у суспільстві, оскільки Матір є продовжувачем роду людського, вона наша сила і підтримка у Світі, найближча і найнадійніша людина.

ВЕСНЯНА АКЦІЯ БЛАГОУСТРОЮ «Я ЛЮБЛЮ СТАРУ СИНЯВУ!»

Старосинявська об’єднана територіальна громада сьогодні провела весняну акцію «Я люблю Стару Синяву!». Працівники селищної ради висіяли у відкритий грунт в центрі містечка Стара Синява на клумбах біля Меморіалу Слави, пам’ятників ліквідаторам на ЧАЕС, АТО, афганцям, Матері і дитини, автозаправки – однорічники плетючі настурції та низькорослі жовті і бордові чорнобривці та лаватеру.