БЛАГОУСТРІЙ: НА ЧАСІ ОБКОШУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ

Питання благоустрою населених пунктів особливо гостро постає під час літнього періоду. А  початок цьогорічного літа  видався дощовим, що спричинило  швидкий  хаотичний ріст трав і чагарників…  

«ЗДОРОВ’Я ВАМ і РАДОСТІ, ДОРОГІ МЕДПРАЦІВНИКИ!»

День медичного працівника - свято особливої атмосфери. Кожного року цей день по-особливому  відзначає суспільство:  лікар відіграє важливу суспільну роль і посідає вагоме місце в житті кожної людини, родини, сім’ї. Третя неділя червня є професійним святом для медичних працівників. Яким є це свято і ким його затверджено? Насправді,  день медичного працівника відзначають достатньо давно - з 1980 року. Щоправда, міжнародним цей день не назвеш - у різних країнах день медика відзначається в різний час і по-різному. Наприклад, є  Всесвітній день охорони психічного здоров'я, День медсестри, День лікаря. Але, як би не називали цей святковий день, він у календарі професійних свят посідає почесне місце.

РІВНЕ-ОДЕСА: УКРАЇНОЮ ПІШКИ

Дивовижна Україна: своєю самобутністю, традиціями, обрядовими святами, й особливо, людьми, які живуть і працюють на її території… Саме про людей і мова, бо щоби вивчити багатогранність населення України Ксенія Циганчук – лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2016» та спеціальної премії від А. Кокотюхи «Золотий пістоль» вирушила у похід українськими містами і селами.

ПРОВЕЛИ БЛАГОУСТРІЙ КРИНИЦЬ

Здавна склалися звичаї, що криниця у селі – це місце не лише життєдайної сили, а й центр живого спілкування. Люди говорили: «Який господар – така криниця», «Криниця – серце села». Недаремно в народі прижилися такі прислів’я, бо й до сьогодні сільські криниці є окрасою в населеному пункті. За останні 5 років селищна рада організувала роботи із благоустрою понад 55 криниць громадського користування, спрямували на це більше 66,5 тисяч грн., реалізовуючи заходи Програма розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою, озеленення та поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки.

«Дякую за життя!» – більше ніж просто слова

У приміщенні Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» ім. О. Романенка проведено перший етап вакцинації працівників освітньої галузі американською вакциною – «Pfizer».

УПОРЯДКУВАЛИ МІСЦЕВЕ КЛАДОВИЩЕ

Одним із актуальних питань сьогодення є наведення благоустрою  територій громади, про це неодноразово наголошував голова громади Віталій Здебський під час проведення робочих нарад. Проведення заходів із благоустрою продовжується  за сприянням працівників комунальних підприємств селищної ради «Старосинявського комунгоспу» та «Старосинявського центрального водоканалу №1». 

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

У залі засідань адмінбудинку відбулося засідання  виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик.  Участь в роботі  взяли 20 членів виконкому.  Розглянуто та прийнято рішення з 12 питань порядку денного, котрі викликані вимогами чинного законодавства та практичною діяльністю структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради та жителів громади.

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВОЯКІВ УПА

9 червня  2021 року за календарем   минула 76 річниця з дня нерівного бою вояків ОУН-УПА з НКВдистами. На Старосинявщині в с.Івках є могила воїнів, які загинули в нерівному бою.

ТВОРЧИЙ ВЕЧІР У СТАРОСИНЯВСЬКІЙ МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ

 У Старосинявській мистецькій школі відбувся творчий звіт та свято випускників. Із 9-ти випускників свідоцтва про закінчення повного курсу навчання отримали семеро юних музикантів: Паращина Тетяна – сольний спів, викладач Балла О.М.; Басок Вікторія, Поліщук Кароліна – сольний спів, викл. Макогонська Л.Д.; Чорноморець Руслана, Сопрук Вікторія – баян, викл. Владовська О.В.; Костенко Валентин – баян, викл. Вікарський П.І.; Гринчук Каріна – домра, викл. Кучер С.М.   Двоє випускників-вокалістів Рудзенко Надія, Нагаві Анна-Загра, з метою вступу до мистецьких навчальних закладів, виявили бажання продовжити навчання. 

ПОДАРУНКИ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД КЕРНЕЛ

Кожного року агрокомпанія  КЕРНЕЛ (ТОВ «Енселко Агро»  реалізовує не лише сучасні проєкти на Старосинявщині, а й  надає постійну підтримку учнівській молоді та вихованнцям дитсадків, працівникам культури.  Не став винятком і цей рік:  з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей менеджери від  КЕРНЕЛ  Вадим Муравський та Микола Гіленко відвідали вихованнців Заставецького дитячого навчально- виховного закладу  та Заставецької філії Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІст.» ім. О.Романенка, Пилявську ЗОШ І-ІІІ ст. «Школу сприяння здоров’ью  та козацького гарту».