І знову перемога на Всеукраїнському конкурсі!

Вихованці Будинку творчості школярів взяли активну участь у Всеукраїнській онлайн виставці-конкурсі «Талановиті! Наполегливі! Успішні!» Приємно відмітити, що наші вихованці здобули 17 перших місць:

Представлено керівника Летичівської окружної прокуратури

15 березня 2021 року відповідно до наказу Генерального прокурора розпочала роботу Летичівська окружна прокуратура з місцем розташування у селищі міського типу Летичеві. Територіальна юрисдикція Летичівської окружної прокуратури поширюється на Хмельницький район у межах: Віньковецької, Вовковинецької, Летичівської, Меджибізької, Старосинявської селищних, Деражнянської міської та Зіньківської сільської територіальних громад.

«АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК - ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ»

Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів та затвердив частки акцизу на І півріччя 2021 року. 17 березня на засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування» (проєкт), якою затверджено:

Старосинявський РС УДМС інформує: змінили прізвище – змініть паспортні документи

Відповідно до ст. 35 Сімейного кодексу України, наречені мають право на вибір прізвища при реєстрації шлюбу. Зміна прізвища тягне за собою ряд обов'язкових правових наслідків, і в першу чергу це стосується необхідності заміни паспортних документів після одруження. В першу чергу, оформлюється паспорт громадянина України у формі ID-картки, а вже на його підставі – новий закордонний паспорт.

ЯКЩО ПОРУШЕНО ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ ПОВТОРНО…

У селищній раді   відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провела голова адміністративної комісії Надія Вікарська. Участь в роботі комісії взяли 7 членів комісії із 9. Адмінкомісія за участю правопорушників розглянула 3 протоколи, які надійшли від Старосинявського відділення поліції.

«Для того, щоб мати майбутнє, необхідно бути готовим зробити щось нове…»

Конкурс "Учитель року" - це не просто фахове випробування. Це, передусим, можливість самовдосконалення. Адже взаємодія з колегами та обмін досвідом допомагають генерувати нові креативні ідеї та мотивують до професійного розвитку.

НАВЧАННЯ ДЕПУТАТІВ

12 березня в селищній раді відбулось навчання депутатів. За попередніми пропозиціями депутатів на навчанні розглядались такі питання:

В ІСТОРІЮ ВІДІЙШОВ 206-ий ДЕНЬ НАРОДЖЕНЯ КОБЗАРЯ

Творчість Великого Кобзаря Тараса Шевченка і досі хвилює розум та серця українського народу, української діаспори і відіграє вагому роль у вихованні учнівської молоді. Та й сам поет навряд чи міг уявити, що через двісті років він стане сучасним кумиром, по всьому світу тисячі українців вшановуватимуть його пам'ять, а його твори лунатимуть по-новому…

Закликаємо до обережності: розпочалася третя хвиля пандемії COVID - 19!

Відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Старосинявської селищної ради під головуванням першого заступника голови комісії Попика О.Ф.