У ДЕНЬ СПОГАДІВ ОДНОСЕЛЬЧАН-АФГАНЦІВ

15 лютого 2021 року з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 32-ої річниці виведення військ з Афганістану, з урахуванням карантинних норм, учнівська молодь Бабинської гімназії вшанували воїнів-афганців Олександра Юркова, Сергія Гонту, Віктора Гарника та вручили чоловікам квіти, висловили слова вдячності за мужність та витримку і побажали всіляких гараздів й мирного неба над головою. Захід організували завклубом Катерина Юркова, бібліотекар Анастасія Горбатюк.

НА ДІЛЯНЦІ ДОРОГИ «БУГЛАЇ-СЬОМАКИ» РУХ ТИМЧАСОВО ПРИЗУПИНЕНО

Шановні жителі сіл Сьомаки та Буглаї, у зв’язку із стихією рух автотранспорту на ділянці дороги «Буглаї-Сьомаки» тимчасово призупинено. Сполучення між селами на даний час відсутнє, утворилися снігові замети висотою до 1,5 м. Працює дорожня техніка з розчистки даної ділянки дороги.

ЛІКВІДОВУВАЛИ СТИХІЙНІ ЗАМЕТИ ДО ПЕРШОЇ ГОДИНИ НОЧІ

Цьогорічна зима дала про себе знати: снігова стихія створила перемети снігу на автошляхах, які сягали до 1,5 м висотою, особливо ускладнився рух у сільських населених пунктах. У селі Лисанівці Старосинявського району о 20.00 в один з таких днів сталася екстрена ситуація: швидка із хворим застрягла в заметі під час сніговію, про що надійшло повідомлення до 34-ДП РП, як повідомив начальник Старосинявського районного сектору ДСНС України в Хмельницькій області Богдан Боднарук.

ТИЖДЕНЬ ЗАМЕТІЛІ, ЯК НАСЛІДОК ТРИМЕТРОВІ ПЕРЕМЕТИ НА ДОРОГАХ ДО СІЛ

Стихія цього року забрала багато сил, ресурсів і часу, створивши складні перемети на дорогах. Не дивно, що при таких погодних умовах техніка не встигала прибирати тонни снігу з проїжджої частини доріг, як відразу замітало ще більшим шаром, утворюючи місцями дво- і триметрові перемети. Як наслідок і скарги від населення окремих сіл поступали до оперативного штабу, так і в область… На відео можна переглянути, яким чином нашим водіям та водіям сільськогосподарських підприємств доводилося фактично «пробивати» дорогу до сіл, як в тунелі…

У ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

День Святого Валентина – щорічне молодіжне свято, яке уособлює в собі радість, повагу та дружбу, наближення весни. На Старосинявщині за карантинних умов проходили небагатолюдні вечори та святкові заходи з нагоди цієї дати. У фойє Старосинявського РБК відбувся молодіжний вечір до Дня Святого Валентина, організований працівниками відділу культури, національностей, релігій та туризму, артистами РБК приніс гарні теплі емоції як учнівській молоді, та і їхнім батькам. Розважальні заходи додали родзинки до святкового вечора.

АФГАН: 10 РОКІВ ВІЙНИ, 32 РОКИ ПАМ’ЯТІ

Сьогодні 15 лютого на території громади проходили заходи, приурочені 32-ій річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану та дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Учасники бойових дій локальних війн за старою традицією вшанували пам’ять побратимів, котрі загинули під час виконання військового обов’язку та відійшли у вічність уже в мирний час…

ПРАЦЮВАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ І НС

На підставі рішення виконавчого комітету селищної ради №8/2021 від 09.02.2021 року для координації діяльності органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, пов’язаної із забезпеченням техногенно-екологічної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і реагування на них в Старосинявській селищній раді створена комісія з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головою комісії визначений селищний голова Віталій Здебський.

Дорогі побратими, шановні жителі Старосинявщини!

Рани лікує час… 32 роки промайнуло із дати закінчення війни в Афганістані. І ми, ветерани, воїни-інтернаціоналісти, тоді вважали, що більше ніколи не будуть гинути українці… Ми ніколи не думали, що нам доведеться ховати наших братів, які знову змушені були взятися за зброю. Більше сотні ветеранів Афганістану загинуло в АТО, більше 400 поранено, тисячі зараз захищають Україну від терористів на Сході. Важко згадувати ті роки, жорстокі роки Афганської війни, які ми пройшли і бачили на власні очі…

ДОРОГІ ВОЇНИ –ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ!

Сьогодні минає 32 роки, як закінчилася Афганська війна… Відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу.