Фото без описуСтаросинявським відділом Летичівської окружної прокуратури вживаються заходи щодо конфіскації земельних ділянок, власниками яких є громадяни рф.

Згідно статтей 13, 14 Конституції України  земля є основним національним багатством та об’єктом права власності Українського народу.

Відповідно до ч. 4 ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Зважаючи на те, що всупереч зазначеним нормам, громадяни рф не здійснили відчуження вказаних земельних ділянок, Старосинявський відділ Летичівської окружної прокуратури звертається до суду з позовними заявами щодо їх конфіскації.

У поточному році до Старосинявського районного суду  в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області до громадян рф пред’явлено 4 позовні заяви про конфіскацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 7,5 га вартістю 997,4 тис.грн. Станом на даний час 1 позовну заяву судом задоволено (рішення суду не набрало законної сили).

         Робота на вказаному напрямку триває.

 

Богдан ЛЮТАК, прокурор Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури