«Доти буде Україна, поки будуть козаки!»

«Доти буде Україна, поки будуть козаки!»

Таку назву мав святковий захід у залі Пасічнянського Будинку культури, який відбувся у рамках літературно – музичного вечора. Свято приурочене історичним подіям українського козацтва і Дня захисника України. Під звуки «Козацького маршу» художній самодіяльний колектив «Передзвін» розпочав святковий изахід хореографічною композицією «Вітальна». У цій композиції злилися вільний, сильний дух українських козаків та ніжність і велич України.

ВИЗНАЧЕНО ВИД ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

ВИЗНАЧЕНО ВИД ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

На 55-ій черговй сесії селищної ради, яка відбулася 23 жовтня, 2019 року прийнято рішення "Про затвердження виду використання земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, що розташовані за межами населених пунктів на території Старосинявської селищної ради" №01/2019. Ознайомитися з інформацією можна згідно додатків :

Розпочалося публічне обговорення Концепції змін до законодавства про місцеві вибори, - В’ячеслав Негода

Розпочалося публічне обговорення Концепції змін до законодавства про місцеві вибори, - В’ячеслав Негода

Ми запропонували варіанти, як організувати систему місцевих виборів так, щоб у місцевих радах були належним чином представлені інтереси усіх жителів і громад, як знизити вплив центральних партій на місцеві вибори, і взагалі - як зробити вибори більш зрозумілими і справедливими. Тепер маємо час на обговорення і пошук найоптимальнішої моделі, яка буде прописана у відповідному законопроекті.

Свято у селі виявилося по - родинному теплим…

Свято у селі виявилося по - родинному теплим…

У сільському клубі села Бабино відбувся концерт, присвячений історичним подіям козацтва та захисника України. На святково прибраній кульками та стрічками сцені, ведучі Аня Качуріна та Іван Кузьмич розпочали захід словами про історію козацтва нашого рідного краю. На початку дійства, завідуюча клубом Катерина Юркова вручила запашний подільський коровай директору Старосинявського районного Будинку культури Анатолію Лотишку .

75-ть РОКІВ МИНУЛО З ТОГО ДНЯ…

75-ть РОКІВ МИНУЛО З ТОГО ДНЯ…

28 жовтня -  пам’ятний  день в  календарі відзначається в Україні  щорічно, у 2019 році виповнилася 75-та річниця вигнання нацистів з  території України.  Сьогодні працівники Старосинявської селищної ради (ОТГ) та райдержадміністрації поклали квіти до Меморіалу Слави, пам’ятника Загиблому солдату, вшановуючи світлу пам'ять земляків-визволителів, борців за мир на рідній землі хвилиною мовчання.

ІЗ СИМВОЛОМ «БІЛОЇ ТРОСТИНИ»

ІЗ СИМВОЛОМ «БІЛОЇ ТРОСТИНИ»

Напевно, кожна людина хоча б раз у своєму житті зустрічала на вулиці незрячого. Як правило, цих людей легко впізнати за сонцезахисними окулярами, які вони носять незалежно від сезону, і білої тростини в руках. Які б ми не були зайняті особистими проблемами, але жорстока реальність вривається в наше життя і змушує звернути на себе увагу. Складно не помітити інваліда по зору.

ГОЛОВА ГРОМАДИ ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

ГОЛОВА ГРОМАДИ ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 6 жителів громади, які зверталися до голови із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

«ГЕТЬ РУКИ ВІД НАШОЇ ЗЕМЛІ!»

«ГЕТЬ РУКИ ВІД НАШОЇ ЗЕМЛІ!»

Такими закликами перед початком роботи 55–ї чергової сесії Старосинявської селищної ради VII скликання зустрічали жителі сіл Цимбалівка і Яблунівка учасників робочого процесу в сесійній залі. Жителі прийшли на мирний мітинг із плакатами з написами: «Зупиніть свавілля!», «Геть олігархів з нашої землі», «450 родин залишаються без землі та роботи!», «Пасовища селянам!», «Без «ВОЛІ» - без землі!», мешканці хотіли вияснити ситуацію щодо розподілу земель, які знаходяться за межами населених пунктів і хто на них претендує.

АМБУЛАТОРІЯ: ВІД «А»  ДО  «Я»

АМБУЛАТОРІЯ: ВІД «А» ДО «Я»

П'яту з 27 амбулаторій, що будуються в Хмельницькій області за програмою "Доступна медицина", урочисто відкрили у с.Пилява на території Старосинявської ОТГ. Відтепер замість старої аварійної у селі виросла новенька простора амбулаторія. Разом на будівництво та обладнання закладу витратили 8 млн.445 тис. грн. 90% - це кошти з державного бюджету, решту 10% на умовах співфінансування виділила Старосинявська селищна ОТГ сесією селищної ради. Із селищного бюджету передбачено на Пи­лявську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул.Жукова в с.Пилява Староси­нявського району (Старосиняв­ська ОТГ) в сумі 835 тис. грн.

Обери професію своєї мрії

Обери професію своєї мрії

У рамках реалізації профорієнтаційного проекту «Твоя формула успіху» з метою підготовки учнівської молоді до усвідомленого вибору професійного шляху, формування професійних інтересів та позитивного ставлення до видів діяльності, що користуються попитом на сучасному ринку праці, підвищення компетентності батьків та педагогічних працівників у наданні старшокласникам допомоги у вирішенні питання вибору професії Старосинявською районною філією Хмельницького ОЦЗ спільно з відділом освіти, молоді спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради проведено виїзний профорієнтаційний захід в інтерактивній формі «Подорож в світ професій».