Фото без описуУ залі засідань селищної ради відбулося засідання координаційного центру підтримки цивільного населення, яке провела Надія Вікарська, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керівник  координаційного центру підтримки цивільного населення.

Участь в роботі взяли представники відповідних служб, начальники структурних підрозділів та комунальних підприємств селищної ради. Головуюча ознайомила присутніх з постановою КМУ № 470 від 09 травня 2023 року про створення Координаційних центрів підтримки цивільного населення в Україні. На виконання цієї постанови в громаді створено відповідний центр (рішення Старосинявської селищної ради від 21.05.2024 № 06/2024).

Розглянули доручення зазначених в протоколах засідань Координаційного центру підтримки цивільного населення Хмельницької ОВА (від 08.06.2023 №1, від 28.03.2024 № 2, від 22.05.2024 № 3.)

Фото без опису

Детально обговорено питання роботи служби у справах дітей територіальної громади щодо пошуку кандидатів для створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, патронатних вихователів, усиновителів та опікунів; створення прийомних/патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу; реалізація проєкту «Діти Героїв» на території громади, про що відповідно інформував начальник відділу – Служби у справах дітей Віктор Данілкович.

Про створення ради ВПО в територіальній громаді, інформувала Надія Вікарська, керівник координаційного центру підтримки цивільного населення. Сьогодні у громаді залишилися проживати 550 переселенців, котрих обслуговують різні служби, що діють на території громади, з різних напрямків діяльності.

Обговорено інформацію: про формування списків вільного фонду ВПО, бажаючих отримати житло в громаді. Перелік вільних приміщень під створення фонду соціального житла для ВПО;  про забезпечення розміщення інформації на усіх доступних інформаційних ресурсах соціальних мережах щодо державних гарантій із забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб із інвалідністю та механізмів їх реалізації (дана інформація розміщується на офіційному веб-сайті селищної ради та громадському інформаційному порталі «Стара Синява – LIVE».

Про продовження аудиту доступності громадських будівель та споруд на предмет доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення із залученням членів комітетів доступності, ветеранських та інвалідських організацій, розповіла головний спеціаліст відділу  ЖКГ,

Про створення ветеранського ХАБу/простору, забезпечення їх кваліфікованими спеціалістами та відповідальними за роботу з ветеранами, повідомила Світлана Благодир, фахівець із соціальної роботи відділу «Ветеранський простір».

Фото без опису

Про влаштування дітей з числа ВПО до обраних закладів освіти або у найбільш доступному і наближеному до їх місця проживання закладі освіти, та про проведення індивідуальної роботи з батьками дітей внутрішньо переміщених осіб, які навчаються онлайн на предмет відвідування місцевих закладів освіти, інформував головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради Юрій Чемерис.

Виступив перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик, акцентуючи увагу присутніх на організації роботи працівників (фахівців) служб, структурних підрозділів на підтримці родин загиблих військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб та дітей  даних категорій. Детально розповів про різні види допомог населенню громади, які на сьогодні  надаються селищною радою. За результатами діяльності – забезпеченню допомогами населення  Старосинявська селищна рада є у першій п’ятірці серед 64 громад Хмельниччини.

Підсумки роботи підвела керівник координаційного центру підтримки цивільного населення Надія Вікарська, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

За матеріалами координаційного центру