«АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК - ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ»

Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів та затвердив частки акцизу на І півріччя 2021 року. 17 березня на засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування» (проєкт), якою затверджено:

Старосинявський РС УДМС інформує: змінили прізвище – змініть паспортні документи

Відповідно до ст. 35 Сімейного кодексу України, наречені мають право на вибір прізвища при реєстрації шлюбу. Зміна прізвища тягне за собою ряд обов'язкових правових наслідків, і в першу чергу це стосується необхідності заміни паспортних документів після одруження. В першу чергу, оформлюється паспорт громадянина України у формі ID-картки, а вже на його підставі – новий закордонний паспорт.

ЯКЩО ПОРУШЕНО ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ ПОВТОРНО…

У селищній раді   відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провела голова адміністративної комісії Надія Вікарська. Участь в роботі комісії взяли 7 членів комісії із 9. Адмінкомісія за участю правопорушників розглянула 3 протоколи, які надійшли від Старосинявського відділення поліції.

«Для того, щоб мати майбутнє, необхідно бути готовим зробити щось нове…»

Конкурс "Учитель року" - це не просто фахове випробування. Це, передусим, можливість самовдосконалення. Адже взаємодія з колегами та обмін досвідом допомагають генерувати нові креативні ідеї та мотивують до професійного розвитку.

НАВЧАННЯ ДЕПУТАТІВ

12 березня в селищній раді відбулось навчання депутатів. За попередніми пропозиціями депутатів на навчанні розглядались такі питання:

В ІСТОРІЮ ВІДІЙШОВ 206-ий ДЕНЬ НАРОДЖЕНЯ КОБЗАРЯ

Творчість Великого Кобзаря Тараса Шевченка і досі хвилює розум та серця українського народу, української діаспори і відіграє вагому роль у вихованні учнівської молоді. Та й сам поет навряд чи міг уявити, що через двісті років він стане сучасним кумиром, по всьому світу тисячі українців вшановуватимуть його пам'ять, а його твори лунатимуть по-новому…

Закликаємо до обережності: розпочалася третя хвиля пандемії COVID - 19!

Відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Старосинявської селищної ради під головуванням першого заступника голови комісії Попика О.Ф.

77-а РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ СТАРОСИНЯВСЬКОГО КРАЮ

77 років життя після закінчення Великої Вітчизняної війни – чималий проміжок часу. За цей період на Старосинявщині народилося і почало по-новому будувати життя не одне молоде покоління… Використовуючи усі можливі історичні джерела та архівні документи ми спробували відобразити ті давні події визволення нашого району, щоби ще раз нагадати про важливий для кожного з нас історичний період.

У СВЯТО ВЕСНИ, МАМИ, ЖІНКИ…

Ситуація в Україні із COVID-19 змусила переглянути формати святкових вітань та зустрічей, але не зменшила їх роль для суспільства. Так вихованці і викладачі мистецьких закладів Старосинявської громади – Пасічнянської ДМШ та Старосинявської ДМШ, працівники освіти, відділу культури та КП «Старосинявського районного Будинку культури» в режимі он - лайн вітали прекрасних і неповторних жінок зі святом Весни, Мами, Жінки.

ВІДБУЛИСЯ ПІДСУМКОВІ ЗБОРИ ПРАЦІВНИКІВ ТЕРЦЕНТРУ

У підсумкових зборах Старосинявського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) взяли участь селищний голова Віталій Здебський, перший заступник селищного голови Олександр Попик. Під час зборів проведено аналіз роботи комунальної установи селищної ради.