Фонд профінансує декретну допомогу, незважаючи на відсторонення від роботи через відмову від вакцинації

Фонд соціального страхування України здійснить фінансування допомоги по вагітності та пологах незалежно від того, чи було застраховану особу відсторонено від роботи через відмову від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Хмельницьке РВ АМУ провело навчання для фахівців структурних підрозділів місцевих рад із питань архітектури, містобудування, земельних відносин та землеустрою

18 листопада у Хмельницькому відбулась практична сесія із застосування законодавства Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України на тему: «Планування розвитку громад, складання містобудівної документації, спрощення зміни цільового призначення. Схема просторового планування території громади як інструмент комплексного управління у використанні земель, зонування території».

ФССУ: Лікарняні не підлягають оплаті під час відсторонення від роботи через відмову від вакцинації

Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків.

ЯКЩО ВИ ВИРІШИЛИ ЗАРЕЄСТРУВАТИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ КООПЕРАТИВ

Інформація до відома серед зацікавлених осіб, які бажають створити або перереєструвати сільськогосподарські кооперативи на території нашої громади. Інформування рекомендації щодо створення /перереєстрації сільськогосподарського кооперативу та перелік суб’єктів державної реєстрації у сфері державної юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Хмельницької області.

«Рука допомоги» - це можливість заявити про себе на весь світ: як швачка стала блогеркою

– Для мене «Рука допомоги» – це, насамперед, здійснення мрії, – розповідає 29-річна харків’янка Олена Медкова. – По-друге, досвід ведення бізнесу. По-третє, свобода у реалізації своїх креативних ідей.

Увага! Перевірка системи оповіщення!

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у 2021 році» 17 листопада 2021 року з 11.00 до 12.00 години та 18 листопада 2021 року з 13.00 до 14.00 години буде проведено комплексну перевірку системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд та включенням електросирен. На території Старосинявської селищної ради сигнал електросирени буде поданий засобами оповіщення Старосинявської дільниці мережі доступу 315/4 смт.Летичів Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком».

Чому в Україні сплачуватимуть за газ по-європейськи, або що таке енергоодиниці?

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2553, за яким від травня наступного року споживання блакитного палива визначатимуть в енергетичних одиницях, а не кубічних метрах. Ключова ідея - після переходу держави на енергоодиниці споживач сплачуватиме за кількість отриманої енергії (тепла), а не за обсяг спожитого газу.

Підсумкова прес-конференція проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії»

Асоціація міст України та ГО «Стратегії Розвитку Громад» проведуть підсумкову прес-конференцію проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії». Під час заходу члени команди проєкту поділяться історіями успіху та викликами, представники громад розкажуть про отримані результати та над чим ще працюють, також відбудеться прем'єрний показ відеоролику про три успіхи громад-учасниць проєкту.

Щодо перекриття періодів непрацездатності в різних е-лікарняних однієї особи

Е-лікарняні можуть переривати один одного за правилами скорочення. Правила скорочення охоплюють всі можливі випадки перетинання причин непрацездатності і визначають їх пріоритет. Вони визначені в Додатку до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженому наказом МОЗ від 17.06.2021 № 1234 (в редакції наказу МОЗ від 28.09.2021 № 2086).