Охорона праці в осінньо-зимовий період

У холодну пору року на працівників можуть впливати такі несприятливі фактори: низька температура повітря, підвищена вологість (дощ, сніг, хуртовина), сильний вітер тощо. Передусім це стосується робітників, які працюють на відкритих майданчиках. Крім того, негативного впливу низьких температур зазнають робітники, які перебувають у закритих неопалюваних приміщеннях. За мінусових температур погіршуються умови руху, керування та проведення технічного обслуговування засобів виробництва, виникає небезпека замерзання систем охолодження в конструктивних елементах систем, де застосовують воду. Холодна погода вносить свої корективи в експлуатацію протипожежних систем та обладнання, використання опалювальних приладів, створює додаткову небезпеку виникнення пожежі.

РИБНІ ГОСПОДАРСТВА МАЮТЬ ПОДАТИ ЗВІТНІСТЬ

До відома суб’єктів рибного господарства, які здійснюють рибогосподарську діяльність,  та подання щорічної звітності суб’єктами господарювання за формою №1-А риба  (річна).

Вчасні платежі за газ – запорука комфортного опалювального сезону

Річні контракти з фіксованою ціною захищають побутових клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», від здорожчання блакитного палива під час холодів і наслідків світової енергетичної кризи. Однак, аби в оселях було тепло й комфортно без надвитрат, за газ потрібно вчасно розраховуватися.

АКТИВІЗАЦІЯ РОБОТИ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ МАСОВОЇ ВАКЦИНАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Хмельницької обласної адміністрації. Розглянули питання про вжиття  додаткових протипідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Хмельниччини. Вказано на неухильному виконанню постанови КМУ від 09.12.2020 року №1236 та активізації заходів на підвідомчій території щодо здійсненння масової вакцинації населення.

Без бюджетів розвитку і з правом держадміністрацій зупиняти рішення про місцевий бюджет: Уряд ініціює зміни до Бюджетного кодексу

15 вересня 2021 року Уряд разом із проектом Держбюджету на 2022 рік (№6000) подав зміни до Бюджетного кодексу (№ 6062). Сьогодні, 19 жовтня, Комітет Верховної Ради України з питань бюджету розглянув питання підготовки до першого читання проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» №6000 від 15.09.2021.

Запрошуємо до поширення відео про захист від домашнього насильства.

Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” розпочала публікації серії інтерв’ю, де юристки, поліцейські, працівниці БПД, судді та інші відповідальні особи розповідають, як можна захиститись від домашнього насильства.

ОГОЛОШЕННЯ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Енселко Агро» повідомляє про те, що в с.Іванківці, с.Щербані, с.Заставці, смт. Стара Синява буде проведено обробку посівів із застосуванням пестицидів та агрохімікатів агропідприємством ТОВ «Енселко Агро» під посів кукурудзи в урочищі Старосинявської ТГ, яке межує з населеним пунктом с.Чехи, с.Паплинці.

Рахунки підприємств теплопостачання повинні бути розблоковані до 15 жовтня 2021 року

30 вересня 2021 року між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України та Асоціацією міст України був укладений Меморандум, який передбачив низку домовленостей, спрямованих на врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

АМУ звернулася до НАК Нафтогаз щодо термінового укладання договорів з бюджетними установами на постачання газу.

Враховуючи необхідність забезпечення опалення бюджетних установ та організацій, у т.ч. шкіл, дитсадків, лікарень, а також суттєве зниження середньодобової температури за останні дні, Асоціація міст України звернулася до НАК «Нафтогаз України» з проханням терміново укласти догвори на постачання природного газу з бюджетними установами та визначити відповідальну особу для контактів з представниками органів місцевого самоврядування.