«Зміни податкового законодавства на 2022 рік: що отримають громади за пропозиціями АМУ»

Сьогодні Асоціація міст України провела вебінар на тему: «Зміни податкового законодавства на 2022 рік: що отримають громади за пропозиціями АМУ». Головним спікером вступив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. На вебінарі були обговорені зміни податкового законодавства, що стосуються місцевого самоврядування, які будуть запроваджені у 2022 році згідно схваленому парламентом 30 листопада Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (законопроект №5600).

У Хмельницькому відбувся навчальний семінар із енергозбереження для громад краю

Враховуючи актуальність питання реалізації політики енергоефективності на території громад Хмельницької області, для вирішення завдань стратегічного та оперативного управління енергією, Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України спільно із відділом енергоменеджменту Хмельницької міської ради, на базі Центру енергоефективності, провело навчальний семінар «Енергозбереження – нагальна потреба сьогодення. Виклики та можливості» для керівників і заступників та відповідальних за енергозбереження та енергоефективність у громадах працівників громад-членів регіонального відділення АМУ.

У номері е-лікарняного збільшується кількість знаків – це не впливає на формування заяви-розрахунку

З початку впровадження в Україні електронних лікарняних їх вигляд набув суттєвих змін – збільшився доступний для перегляду обсяг інформації, з’явились додаткові позначки і змінились різновиди статусів. А розмір унікального номеру е-лікарняного, який раніше складався з 12 знаків, не лише збільшився до 19, починаючи з жовтня, але й продовжує рости.

Локомотивами розвитку інклюзії мають стати територіальні громади – Марина Лазебна

Саме у територіальних громадах будуть втілюватись інклюзивні проекти для соціальної підтримки людей з інвалідністю. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна на відкритті першого форуму „4і інклюзія”, організованого Мінсоцполітики спільно з ЮНІСЕФ за підтримки ГО „Сенсоріка” і присвяченого Міжнародному дню людей з інвалідністю.

ПЕРЕРАХУНКИ ПЕНСІЙ З 1 ГРУДНЯ 2021 РОКУ В ЗАПИТАННЯХ І ВІДПОВІДЯХ

У зв’язку із чим відбувся перерахунок пенсій з 1 грудня 2021 року? 1 грудня органи Пенсійного фонду здійснили перерахунки пенсій на двох підставах: у зв’язку із зміною величин прожиткових мінімумів та збільшенням розміру мінімальної заробітної плати в Україні.

В інтернатних закладах України цілодобово перебувають понад 47 тисяч дітей

У понад 700 інтернатних закладах України різних типів та форм власності перебуває майже 98 тисяч дітей, з яких понад 47 тисяч (48%) дітей влаштовані на цілодобове перебування. Про це повідомляє Національна соціальна сервісна служба України.

Від сьогодні через Дію люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру, – Марина Лазебна

Завдяки спільній роботі Мінсоцполітики та Мінцифри з цифровізації державних послуг у сфері соціального захисту від сьогодні через портал Дія люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою нових послуг у Дії, пов’язаних із соціальною та пенсійною сферами.

Асоціація міст України запрошує на хакатон «Видобувай нові ідеї»

На шляху України до декарбонізації, що позитивно вплине на екологічну ситуацію країни, неминучим процесом є закриття вугільних шахт та виробництва. Це принесе кардинальні зміни у життя вугільних моно-міст, оскільки саме з діяльністю шахт пов'язані: зайнятість більшої частини населення, основний дохід міста, енергетичне забезпечення та екологічні проблеми.

Хмельницьке РВ АМУ провело онлайн-консультацію для фінансистів місцевих рад

26 листопада на платформі «ЗУМ» відбулась онлайн-консультація для фахівців органів місцевого самоврядування. Тема: «Особливості бюджетного процесу -2022». До заходу долучилось понад 30 експертів із фінансових питань із сільських, селищних, міських рад, які є членами Асоціації міст України в Хмельницькій області.