ВАЖЛИВО

Інформація для населення

З серпня аптеки будуть відпускати антибіотики тільки за рецептом. Виключення – окуповані території та райони проведення бойових дій

Фонд соціального страхування інформує

Застраховані особи отримують від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за час лікування заробітку незалежно від причин настання тимчасової непрацездатності (виключення – непрацездатність, викликана сп’янінням, протиправною діяльністю тощо).  Однак якщо у загальних випадках розмір допомоги від ФССУ буде залежати від тривалості страхового стажу, то в разі травмування під час виконання посадових обов’язків чи профзахворювання Фонд профінансує допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу.

NO SMOKING FRIENDLY. НОВІ НОРМИ БЕЗДИМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА: ЩО Й ДЕ ЗАБОРОНЕНО КУРИТИ З 11 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

«ДИМ — НЕВИДИМИЙ УБИВЦЯ»: ЧОМУ ПАСИВНЕ КУРІННЯ — ЦЕ РИЗИК ДЛЯ ЗДОРОВ’Я? Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

ВАЖЛИВО

Рука підтримки від Червоного Хреста

Шановні мешканці Адамполя та навколишніх населених пунктів! Завтра, 22 липня 2022 року (п’ятниця ) о 10:00 год. приїде в с. Адампіль в приміщення місцевої амбулаторії сімейної медицини мобільна медико- психологічна бригада від Червого Хреста.  З населенням будуть працювати лікарі (терапевт, гінеколог, невропатолог). Хто бажає отримати консультації та допомогу просимо звертатися за допомогою.

Виходь на світло!

Триває проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!», яка має на меті сприяти подоланню незадекларованої праці. Посадовці Управління Держпраці у Хмельницькій області щоденно відвідують роботодавців та працівників Хмельниччини та інформують їх про переваги офіційного працевлаштування.

Рука підтримки від Червоного Хреста

Завтра, 21 липня 2022 року (четвер) о 10:00 год. приїде в смт. Стара Синява в приміщення Будинку культури мобільна медико- психологічна бригада від Червого Хреста. З населенням будуть працювати лікарі (терапевт, гінеколог, невропатолог). Хто бажає отримати консультації та допомогу просимо звертатися за допомогою.

Держпослуги на Гіді, що необхідні для захисту інтелектуальної власності

Ви з тих, кого ці важкі часи надихнули створити щось своє? Пишаємося вашою сміливістю! А також нагадуємо подбати про захист своєї інтелектуальної власності. Авторське право  Реєстрація права на твір Дублікат свідоцтва про держреєстрацію авторського права Реєстрація договору про права автора на твір Контрольні марки на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних Суміжні права

Нафтогаз забезпечує газом більшість українців: що потрібно знати

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично. Відповідаємо на найбільш поширені питання.

Щодо оплати лікарняних під час простою

У разі простою та відсутності потреби дотримання трудового розпорядку лікарняні не оплачуються. Кожен працівник має право на отримання компенсації втраченого за час лікування заробітку – в умовах війни Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати допомоги по тимчасовій втраті працездатності в повному обсязі.

ВАЖЛИВО

ОГОЛОШЕННЯ

Фермерське господарство «Миколайця О.Д.» повідомляє, що на території Старосинявської селищної об’єднаної територіальної громади с.Уласово-Русанівка будуть проводитися сільськогосподарські роботи для внесення поживних речовин агро-дроном, за період з 18.07.2022 р. по 21.07.2022 р. Відповідальна особа за обробку, контактний телефон 0673842776. Кропіння буде проводитись цілодобово. Кропіння землі буде виконувати ТОВ «Коптер агроресурс».