ФОТО

Як подбати про бджільництво?

Сьогодні у селищній раді відбулася розширена робоча нарада, яку провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська. Розглядали  актуальні питання сьогодення по темі: «Додержання вимог використання пестицидів у рослинництві, попередження випадків отруєння бджіл та питання у сфері бджільництва».

ФОТО

На захист інтересів дітей

Селищний голова Віталій Здебський  провів засідання комісії з питань захисту прав дітей при Старосинявській селищній раді. Під час роботи розглянули  заяви  неповнолітніх громадян та їх батьків про надання згоди органу опіки та піклування на укладання і підписання договорів про поділ спадкового майна та  заяви про надання дозволу органу опіки та піклування на укладання договорів купівлі-продажу житлового будинку та  нерухомого майна за згодою їхніх батьків. Про що інформував членів комісії начальник відділу – служби у справах дітей Старосинявської селищної ради Віктор Данілкович.

ВАЖЛИВО

Цькування на роботі

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» від 16.11.2022 р. № 2759-IX, який набув чинності 11.12.2022 р., внесено зміни, зокрема, до Кодексу законів про працю України і введено таке нове поняття, як «мобінг».

ВАЖЛИВО

Уряд затвердив правила надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування безробітних

КМУ затвердив порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Проте поки тексту відповідної постанови немає Уряд затвердив новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів 10 лютого 2023 року. Розповідає Мінекономіки.

ВАЖЛИВО

З 15 лютого стартує нерестова заборона на вилов щуки

Відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства з 15 лютого 2023 року по 31 березня 2023 року включно встановлюється заборона на вилов щуки. Ця заборона встановлена з метою забезпечення охорони щуки під час її міграції та відтворення, збільшення її запасів на водоймах у районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області.

ФОТО

Не допустили розповсюдження вогню

Сьогодні о 9 год. 30 хв. 13.02.2023 року на пунк зв'язку частини поступило повідомлення, що  с.Нова Синявка  по вул Перемоги виникла пожежа житлового будинку. На місце події було терміново направлено черговий караул 34 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, рятувальники  оперативно відреагували на дану ситуацію та не допустили розповссюдження  пожежі.

ВАЖЛИВО

Військові терцентрів комплектування можуть перевіряти документи цивільних людей на Хмельниччині

Наказ комендатури Хмельницької ОВА. Військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області мають право перевіряти документи цивільних осіб. Про це повідомляє пресслужба Хмельницького терцентру комплектування та соцпідтримки із посиланням на витяг з наказу комендатури Хмельницької обласної військової адміністрації від 3 лютого 2023 року.

ВАЖЛИВО

Родина отримала повідомлення, що зник безвісти…

Не описати словами почуття родини Галущаків із с.Гречана, коли вони отримали  офіційне сповіщення про факт зникнення безвісти військовослужбовця, лейтенанта Сергія Сергійовича Галущака 24 листопада 2022 року. Сестра Людмила задіяла все можливі методи пошуку брата, відвідала десятки офіційних установ, посадових осіб найвищих державних рівнів, підключила всі відомі ресурси пошуку, але до сьогодні не вдалося з’ясувати, де знаходиться  Сергій…

ВАЖЛИВО

Елементи російської системи, які залучені до війни, мають бути ізольовані від світової системи – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці! Є черговий санкційний крок нашої держави проти атомної галузі держави-терориста. Своїм указом я ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 200 осіб, які працюють на російську атомку.