Фото без описуНе описати словами почуття родини Галущаків із с.Гречана, коли вони отримали  офіційне сповіщення про факт зникнення безвісти військовослужбовця, лейтенанта Сергія Сергійовича Галущака 24 листопада 2022 року. Сестра Людмила задіяла все можливі методи пошуку брата, відвідала десятки офіційних установ, посадових осіб найвищих державних рівнів, підключила всі відомі ресурси пошуку, але до сьогодні не вдалося з’ясувати, де знаходиться  Сергій…

Галущак Сергій Сергійович народився 6 серпня 1989р. у с. Гречана, Старосинявського району, Хмельницької області.

1995-2007 - навчався та закінчив Пасічнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, агротехнологічний ліцей» Старосинявської районної ради Хмельницькоі області.

2007-2012 - навчався та закінчив Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Фізичне виховання» та здобув кваліфікацію вчителя фізичної культури і основ здоров’я, керівника спортивних санкцій, організатора туристичної роботи.

2011-2014 - взятий на військовий облік осіб офіцерського складу запасу в Кам’янець-Подільському ОМВК Хмельницької області.

Військове звання: молодший лейтенант запасу.

Після навчання університету працював різноробочим.

2016-2019 - працював інженером в німецькій компанії «Grüne Woche» в м.Київ.

2017  -  одружився, в 2018 р.  народився син Даниїл.

2020-2022 - працював майстром в Автосервісі «DUMANSKY STO» м.Хмельницький.

24.02.2022 - у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, добровольцем (за власним бажанням) та був призваний по мобілізації - пішов до лав Збройних Сил України, в 10 відділ Хмельницького РТЦК та СП.

Був призначений на посаду: командир взводу, який відповідав за бойову готовність взводу та успішне виконання ним бойових завдань, бойову підготовку, виховання, військову дисципліну, морально-психологічний стан особового складу, за збереження і стан озброєння, боєприпасів, техніки та майна взводу. Під час служби отримав військове звання «Лейтенант».

25.10.2022 - призначений наказом командувача військ оперативного командування «Захід» (по особовому складу) від 22.10.2022 р., на посаду командира 2 механізованого взводу, 9 механізованої роти, 3 механізованого батальйону 24 ОМБр імені Короля Данила в м. Яворів Львівської області.

04.11.2022 - залучений до здійснення заходів із забезпеченням національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях.

27.11.22  -  попередньо встановлено, що в період з 08:00 до 23:30 24.11.22  під час артилерійського обстрілу в районі н.п. БАХМУТСЬКЕ Донецької області, було втрачено зв'язок та візуальний контакт, та признаний офіційно «Зниклим Безвісти», 23.11.22 – в останнє був на зв’язку до пізнього вечора з усією родиною.

08.12.22 - були опубліковані документи та тимчасовий військовий квиток в російських пабліках, телеграм каналах.  Але, на жаль, доля військовослужбовця нам не відома.

Сергій люблячий чоловік, син та батько, чесна, добра та справедлива людина, що ніколи не залишить у біді. Завжди йшов на допомогу та був вірним, насамперед, сам собі.  В кругу сім’ї не одноразово чули фразу з його уст:  «Це моя земля, тут моя родина, син, я змушений захищати свою родину, Батьківщину», але хвилювання рідних  не полишали. «Наша велика гордість, гордість сім’ї!»

 Вдома його дуже чекає: дружина Галущак Юлія Володимирівна, улюблений син Даниїл, мама Галущак Галина Миколаївна, батько Галущак Сергій Станіславович, рідна сестричка Галущак Людмила Сергіїівна.

Віра та надія ні на хвилинку не покидає їх, що Сергій живий та скоро повернеться додому.

Кожен день розпочинають із молитви за його життя, здоров’я та здоров’я військових, які боронять Нашу Неньку, Нашу Україну.  

Дякуємо кожного дня  за те, що ми маємо змогу знаходитись в безпеці на рідній землі та спати у своєму теплому ліжку.

   З нетерпінням чекаємо нашого Героя Сергія Галущака  вдома. Герою Слава!