22 червня  минуло 75-років, як  розпочалась Велика Вітчизняна…

22 червня минуло 75-років, як розпочалась Велика Вітчизняна…

 Велика Вітчизняна війна ( англ. Great Patriotic War) — термін, яким історіографія Радянського Союзу та низки країн СНД окреслюють радянсько-німецький збройний конфлікт 1941–1945 років у рамках Другої світової війни. Був створений радянською пропагандою за зразком російської «Вітчизняної війни» з французами 1812 року.

СВЯТО «ЗЕЛЕНА НЕДІЛЯ»  У ГРОМАДІ

СВЯТО «ЗЕЛЕНА НЕДІЛЯ» У ГРОМАДІ

  Зелені свята в Україні три останні дні Зеленого -  це традиційне Українське свято, що пов'язане з літом. У цей тиждень встеляли хату і сіни запашним татарським зіллям, що називається аїром, гілками липи та м’яти.

ОЗДОРОВЧА  КАМПАНІЯ – 2016

ОЗДОРОВЧА КАМПАНІЯ – 2016

   Депутатами селищної ради та  селищним головою  Віталієм Здебським  неодноразово обговорювалися питання дитячого оздоровлення.  На сесії селищної ради  від 17 травня 2016 року   було прийнято  програму організації відпочинку та оздоровлення дітей Старосинявської  селищної ради  Старосинявського  району на 2016 - 2020 роки, під яку виділила селищна рада  кошти в сумі 150 тисяч гривень.

В РАМКАХ ШВЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ

В РАМКАХ ШВЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ

   16 червня під головуванням Старосинявського селищного  голови Віталія Здебського  відбулась робоча нарада за участю експертів швецько – українського проекту «Підтримка децентралізації  в Україні»  Айдера Сеітосманова та Войтека Мархілевського. Також в нараді взяли участь перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Лакуста, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури Олександр Пузирук, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Тетяна Галуза.

Об’єднані громади вже можуть починати реалізацію 245 інфраструктурних проектів за підтримки держави

Об’єднані громади вже можуть починати реалізацію 245 інфраструктурних проектів за підтримки держави

64 об’єднані громади вже подали до Мінрегіону 305 заявок на інфраструктурні проекти, які планують реалізовувати за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму більше 384 млн. грн.

ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

День медичного працівника  - свято, яке щороку збирає  медпрацівників у велику дружну родину. Цьогоріч  даний захід об’єднав  більше 300 працівників медицини.   На базі  Старосинявської центральної районної лікарні відбулися урочистості з нагоди Дня медичних працівників  - свято радувало пахощами квітів та теплою літньою порою.

ДОРОГУ НА  ВУЛИЦІ ШЕВЧЕНКА ВІДРЕМОНТУВАЛИ  ВПЕРШЕ ЗА ОСТАННІ 5  РОКІВ…

ДОРОГУ НА ВУЛИЦІ ШЕВЧЕНКА ВІДРЕМОНТУВАЛИ ВПЕРШЕ ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ…

  Питання ремонту доріг  завжди викликало різні дискусії серед населення та органів місцевого самоврядування, і справа не в тому, що на даний вид робіт необхідно значне фінансування та залучення людського ресурсу і техніки, тут варто також врахувати дотримання законодавчої бази та бажання працювати. До голови  Об’єднаної територіальної громади  Віталія  Едуардовича  Здебського звернулися мешканці вулиці Шевченка, що в центрі Старої Синяви, оскільки дану вулицю не підсипали останні 5 років, внаслідок чого сталося розмивання  проїзної частини.  Дане питання гостро підіймали і депутати районної ради 6-го скликання – Олег Макаровський та Микола Маліновський.