Велика Вітчизняна війна ( англ. Great Patriotic War) — термін, яким історіографія Радянського Союзу та низки країн СНД окреслюють радянсько-німецький збройний конфлікт 1941–1945 років у рамках Другої світової війни. Був створений радянською пропагандою за зразком російської «Вітчизняної війни» з французами 1812 року.

  Чорним крилом торкнулася війна і Старосинявщини: тисячі наших земляків загинуло  на фронтах, захищаючи землю, невимовним болем торкнулася Велика Вітчизняна с.Сьомаки.

 Словосполучення «Велика Вітчизняна війна» використовується у деяких пострадянських країнах. В новітній українській історіографії та закордонній білоруській воно замінюється терміном Радянсько-німецька війна. Поза межами колишнього СРСР «Велика Вітчизняна війна» практично не використовується. В англомовних країнах її замінює термін — Німецько-радянська війна (German-Soviet war) як складова Східного фронту (Eastern Front); в німецькій історіографії — Німецько-радянська війна(Deutsch-Sowjetischer Krieg), Російський похід (Russlandfeldzug), Східний похід (Ostfeldzug).

     Старосинявська Об’єднана Громада  в цей день  вшанувала пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Колектив Старосинявської селищної ради на чолі із головою громади Здебським Віталієм Едуардовичем  поклали  корзини з квітами та живі квіти до Меморіалу Слави  та Вічного Вогню, пам’ятника Загиблому солдатові у центрі містечка.  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

  Кожен має пам’ятати історію, щоби оминути в майбутньому подібні події.

Фото без описуФото без опису

Прес-служба ОТГ.