ПРО МЕЖІ, АВАРІЙНІ ДЕРЕВА ТА ПОГОСПОДАРСЬКИЙ ОБЛІК…

Актуальні питання організації роботи посадових осіб місцевого самоврядування у населених пунктах Старосинявської селищної ради сьогодні обговорено на розширеній робочій нараді, яку провела керуючий справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Оксана Бондарчук за участю старост сіл громади, діловодів та працівників окремих структурних підрозділів селищної ради.

ПИТАННЯ, ЩО ХВИЛЮЮТЬ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська.  На прийомі побувало 7 жителів громади, які зверталися з особистими та іншими актуальними питаннями сьогодення:

У ГРОМАДІ РОЗПОЧАТО МОДЕРНІЗАЦІЮ БІБЛІОТЕЧНОГО ПРОСТОРУ

У межах проєкту «Дія. Цифрова освіта» Міністерства цифрової трансформації України та в рамках проведення благодійної програми «Підтримки та розвитку бібліотек та освіти України» трьом сільським бібліотекам Старосинявської селищної ради (Адампільська, Олексіївська, Пасічнянська сільські бібліотеки) безкоштовно передано 6 комп’ютерів (по 2 на кожну бібліотеку).

ПРО УКРАЇНУ ТА РОДИНУ…

У селі Ілятка відбулося родинне свято "З родини іде життя людини", приурочене 30-ій річниці незалежності України, яке згідно святкової естафети передається від села до села Старосинявської територіальної громади. 

Новий тариф захистить жителів Хмельниччини від боргів за газ

Клієнти ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», наразі боргують майже 413 млн грн. За місяць неплатежі зменшилися на 24 млн грн, однак ситуація залишається серйозною. У компанії підкреслюють, що розраховуватися за газ потрібно вчасно – щомісяця до 25 числа. Інакше можуть виникнути перспективи судової тяганини та примусового стягнення прострочених сум.

Про погіршення погодних умов

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області повідомляє, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру 21 липня 2021 року на території Тернопільської, Хмельницької, Вінницької областей очікується підвищення рівня води на 0,5 – 1,5 м, місцями затоплення заплів, сільськогосподарських угідь (І рівень небезпеки, жовти.

Інформація щодо внесених змінах до законодавства, та діючих норм стосовно захисту рослинного світу від пожеж в екосистемах.

У квітні минулого року Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального Кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу. Згідно із внесеними змінами зросли грошові покарання, зокрема:

78 РОКІВ МИНУЛО З ТІЄЇ СТРАШНОЇ ДАТИ…

Вчора 18 липня у селі Сьомаки відбувся день історичної пам’яті для жителів села, чиї предки, рідні, односельчани загинули в роки Великої Вітчизняної війни від жорстокої руки карателів… 78 років пройшло з тієї дати. У селі Сьомаки зібралися на мітинг-реквієм представники громадськості, жителі села, представники селищної ради, духовенства, місцеві інвестори, щоби вшанувати пам'ять загиблих у далекому липні 1943-го.

"Моя Україна - єдина та вільна"

На таку тему у приміщенні сільського клубу села Бабине відбувся урочистий концерт з нагоди ювілейної дати – 30-ої річниці Дня незалежності України. Сцена святково прикрашена вишитими рушниками, квітками та калиною, символи України - Державний Прапор, Герб та Гімн, хліб на вишиваному рушникові – нагадують про споконвічні цінності українського народу, нації.