Україно моя! Ти не символ, а доля!

Теплою хвилею емоцій та родинної атмосфери огорнуло присутніх свято з нагоди 30-ої річниці незалежності України , що відбулося у селі Пасічна. Ведучі відкрили захід словами: «Ми роботящі люди, на щастя маєм право, у нас родючі землі і сонце золотаве, і тихоплинна річка дзеркалом усміхнеться, хай же нам в Україні щасливо всім живеться!»

Соціальна робота триває…

Протягом тижня працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради здійснено виїзди у населені пункти Старосинявської територіальної громади. Під час виїздів соціальною роботою охоплено 9 сімей в п`ятьох населених пунктах - с. Гончариха, с. Адампіль, с. Перекора, с. Харківці та с. Заставці. В сім’ях проведено обстеження умов проживання дітей та надано відповідні соціальні послуги. Надання соціальних послуг проводилось з метою підвищення батьківського потенціалу сімей.

ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ – ВЧАСНО НАДАТИ ДОПОМОГУ

Одним із напрямків роботи Старосинявського центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді Старосинявської селищної ради відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. № 587 "Про організацію надання соціальних послуг" є сприяння у допомозі влаштування осіб в будинок - інтернат. До цієї категорії відносяться люди, які опинились в складних життєвих обставинах, що потребують сторонньої допомоги, особи які втратили навички самообслуговування через вік, стан здоров`я та не мають підтримки від родичів (близьких).

НОВІ ВИПАДКИ ЗАХВОРЮВАНЬ НА COVID-19

Ситуація щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію у Старосинявській громаді останніми днями набула різких змін, не зважаючи на літній період. Не заспокоїлася вона і по всій території України, особливо з виникненням нового штаму…

АМУ надіслала Звернення ХVІ Українського муніципального форуму керівникам держави

Учасники Дня Діалогу, який 29 липня відбувся в рамках ХVІ Українського муніципального форуму в Одесі, схвалили Звернення до центральної влади з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань життєдіяльності громад. 5 серпня Асоціація міст України направила Звернення, прийняте учасниками ХVІ Українського муніципального форуму, керівникам держави: Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Президенту України Володимиру Зеленському, Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю.

СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ СЕРГІЮ ШЕВЧУКУ

Старосинявська громада проводжала в останню путь учасника бойових дій на Сході України ООС Сергія Анатолійовича ШЕВЧУКА, родом із села Лисанівці. Служив в 30-ій окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Острозького, все молоде життя присвятив військовій службі.

РОЗГЛЯНУЛИ ПРОТОКОЛИ ПРО ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ

Сьогодні у селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради. Голова адмінкомісії Надія Вікарська відкрила засідання, на яке прибуло 5 членів комісії із 9.

ОДНОРАЗОВЕ ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ

Старосинявська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє , що Законом України від 15.06.2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності 21 липня 2021 року, доповнено розділ ХХ ПКУ новим підрозділом 9-4 "Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб".

СТИХІЯ НЕ ОМИНУЛА СЕЛО …

Різка зміна погоди та нічна стихія 28 липня 2021 року створила неприємні ситуації у селах Пилява (на окраїні села звалено старі дерева) та Бабине в самому населеному пункті. До селищної ради звернулася жителька с.Бабине з проханням надання матеріальної допомоги на відновлення даху будинку, який постраждав від негоди.

ПРАЦЮВАЛИ ПОСТІЙНІ ДЕПУТАТСЬКІ КОМІСІЇ

Сьогодні у селищній раді завершили роботу постійні депутатські комісії, котрі розглянули усі питання, що запропоновано винести на розгляд 13-ої чергової сесії селищної ради, а це більше 95 питань порядку денного земельної сесії.