Фото без описуВодопостачання – основа життєдіяльності у населених пунктах громади. Про це постійно наголошувалося на зборах громадян у селах, які провів селищний голова Віталій Здебський; більшість жителів вносили пропозиції будувати водогони, очищати свердловини та налагодити в селах водопостачання.

Згідно з розподілом у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Старосинявській селищній об’єднаній територіальній громаді передбачено обсяг субвенції в сумі 11406,9 тис. грн. Перелік об’єктів на які виділена субвенція погоджені з Міністерством регіонального розвитку в сумі 11406,9 тис. грн., та затверджені сесією селищної ради. Станом на 01.01.2018 року освоєно 10874,9 тис. грн., або 95,3 відсотки виділених субвенцій. Виконано значний об’єм робіт - реконструкція вуличних мереж водопроводів та будівництво вуличних мереж водопостачання, будівництво водозабірних свердловин в населених пунктах громади: Пасічній, Гречані, Іванківцях, Старій Синяві, Гончарисі, Перекорі, Липках, Мшанці, Лисанівцях, Сьомаках, Паньківцях, Дашківцях та Адамполі.

Голова громади Віталій Здебський з робочою групою у складі першого заступника Андрія Карпушина, інспектора ДАБК виконкому селищної ради Олега Ніколайця, представника технагляду з м.Хмельницького Віктора Гавчука та в.о. старост виїхали на кожен об’єкт, проаналізували стан виконання робіт, обговорили технічні можливості кожного, методи перевірки мереж . Наразі проводиться встановлення обліку води в кожному населеному пункті,  де є нові водогони,  триває підготовка мереж до гідравлічного випробування, щоби прискорити процес здачі в експлуатацію обєктів і підключити двори (населення) до мереж водогонів. Також триває обстеження, проектування обєктів, які будуть включені в другу чергу реконструкції та будівництва водогонів у 2018 році за кошти селищного та державного бюджетів.  (ВІДЕО)

 

 

Прес-служба ОТГ.