Фото без описуФонд соціального страхування України активно продовжує практичне втілення соціального механізму «гроші ходять за людиною». Зокрема, такий прогресивний підхід запроваджено постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, якою затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Порядок).

З 01 січня 2018 року відповідно до Порядку всю роботу, пов’язану з підготовкою та оформленням документів, необхідних для отримання застрахованою особою відновлювального лікування, будуть здійснювати працівники Фонду.

Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

Реабілітаційне лікування проходитиме за такими профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна, медико-психологічна для учасників АТО, після оперативних втручань на органах зору, при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація.

Застрахована особа самостійно вибирає санаторно-курортний заклад. Для спрощення вибору такого закладу на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України можна ознайомитись із переліком санаторіїв за профілями медичної реабілітації, який постійно оновлюється.

Після вибору особою санаторно-курортного закладу для отримання реабілітації, відділенням Фонду готується та укладається тристоронній договір, на підставі якого потерпілий отримає подальше лікування.

Слід зазначити, що путівки до санаторно-курортних закладів надаються застрахованим особам безкоштовно, на весь період стаціонарного та реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності.

Детальну консультацію про порядок можливості реабілітаційного лікування можна отримати безпосередньо у Летичівському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області за адресою: смт Летичів, вул. Шевченка, 3, тел./факс: (03857) 2-03-68, e-mail: lеti.km@fssu.gov.ua. Або: смт Стара Синява, вул. Івана Франка, 7, тел./факс: (03850) 2-06-59.

 

Начальник Летичівського відділення УВД ФСС   С.П.Бальжик