Фото без описуУ Пиляві відбулася зустріч селищного голови Віталія Здебського із жителями сіл Пилява, Олексіївка, Миколаївка. Участь в обговоренні взяли: начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук, в.о.начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба, в.о. старости сіл Пилява, Олексіївка, Олександрівка, Миколаївка, Вишневе Любов Назаренко та близько 120 жителів сіл.

На зборах виступив голова громади Віталій Здебський, інформував про діяльність громади; зокрема, зупинився на роботі закладів соціальної сфери: так на діяльність Пилявської ЗОШ І-ІІІ ст. «Школи сприяння здоров’я та козацького гарту» було спрямовано 1 млн.697 тис. грн. коштів селищного бюджету, оскільки коштів Державної освітянської субвенції не вистачило, її надійшло у 2017 р. на даний навчальний заклад 1 млн. 635 тис. грн.; на території діють – місцева школа, бібліотека с.Олексіївка, Будинок культури с.Олексіївка, клуб с. Миколаївка, дитячий навчально-виховний заклад с.Олексіївка (ДНЗ), амбулаторія с.Пилява, ФАП с.Миколаївка - видатки на утримання вищевказаних структур становили за 2017 р. до 4 млн. грн., державної субвенції надійшло 1 млн.  638 тис. грн., із селищного бюджету депутати направили 2 млн. 368 тис. грн.; уже у 2018р. із селищного бюджету виділено 2 млн. 743 грн. на діяльність цих закладів. Протягом 2016-2017 років відбувалася тісна співпраця селищної ради із ТОВ «Енселко-Агоро»: було направлено у 2016 р. 90 тис. грн. та у 2017 р. 80 тис. грн. на ремонт окремих доріг в селах Пилява, Олексіївка, в.о. старости Назаренко Л.В. організовано спільно із КП «Старосинявський комунгосп» за кошти селищного бюджету ремонт двох криниць громадського користування. Агроформуваннями у 2017 році сплачено різні види податків: ТОВ "Енселко-Агро"Пилява» -., ТОВ "Ресіліент Стара Синява" в сумі – 1 млн. 805 тис. грн., інші податки з фізичних осіб –підприємців.

В процесі обговорення питань соціально-економічного розвитку цих сіл на зборах оприділилися на напрямках роботи: ремонту доріг у селах та проведення освітлення.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.