Фото без опису7 травня  2017 року в селі Дашківці відбулась пам’ятна подія – перенесення та відкриття пам’ятника  загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, який встановили на території  місцевої церкви  Олександра Невського у центрі села.

На захід, присвячений Дню пам’яті та примирення, громада села запросила голову громаду Віталія Здебського, за сприянням якого було організовано у співпраці з орендарями земельних паїв у с.Дашківцях  виготовлення  даного пам’ятника. Ініціатор перенесення пам’ятного знаку – місцева жителька хутора Дашківський Ганна Яківна Леонтьєва, котрій виповнилося 70 років, організувала роботи із встановлення пам’ятника за сприянням інвесторів та селищного голови.

У сонячний травневий день  громада навколишніх сіл зібралася біля храму, щоби віддати шану загиблим у роки війни покладанням квітів та спільною молитвою.

Священик Сергій провів поминальну літургію за загиблими.  Учасники заходу поклали живі квіти та вінки до пам’ятника.

Учні  Дашковецького НВК декламували вірші, ведуча заходу Наталія Чукань, заступник директора Дашковецького НВК з виховної роботи, запросила до слова  ініціатора перенесення пам’ятника Ганну Леонтьєву, яка подякувала голові громади В.Здебському,  інвесторам  ТОВ СП«НІБУЛОН»  - генеральному директору Вадатурському О.О. і колективу під керівництвом директора філії «Південний Буг» Кобченку Олександру Володимировичу,та жителям сіл Дашківці, Буглаї, Сьомаки за сприяння цій добрій справі. Із вітальними словами виступили голова громади Віталій Здебський, в.о. старости сіл Сьомаки, Дашківці, Буглаї та хутора Дашківський Микола Попсуй, депутат селищної ради Катерина Гурина, голова районної організації ветеранів війни і праці Василь Димніч, котрі наголошували на важливості миру на землі, який здобутий  нашими дідами та прадідами у далекому 1945-му.

Мелодійні пісні про переможний травень звучали у виконанні артистів КП «Старосинявський районний Будинок культури» - Анатолія Лотишка, Ніли Лотишко та Зої Ткачук.

Голова громади Віталій Здебський, депутат селищної ради Катерина Гурина, голова районної організації ветеранів війни і праці Василь Димніч та керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук відвідали учасника бойових дій Великої вітчизняної  Гудиму Феодосія Івановича, 1921 р.н., привітали із Днем Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, поспілкувалися із  очевидцем тих далеких подій, вручили продуктовий набір від  працівників апарату селищної ради.

Старосинявська селищна рада в особі голови  громади Віталія Здебського, а також від імені депутатського корпусу селищної ради та виконавчого комітету селищної ради  висловлює ПОДЯКУ:

Генеральному директору ТОВ СП  «НІБУЛОН»  - Вадатурському Олексію Опанасовичу  і колективу  філії  «Південий Буг»  під керівництвом директора філії «Південний Буг» Кобченку Олександру Володимировичу за виготовлення та встановлення пам’ятника загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у с.Дашківці. 

Дякуємо  за сприяння у проведенні заходу з нагоди 9 травня Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та за підтримку ветеранів Великої Вітчизняної – Гудими Феодосія Івановича (с.Дашківці), Франчука Андрія Лук’яновича  та Франчук Варвари Григорівни (с.Буглаї), яким від підприємства вручено подарунки та грошову допомогу.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.