Фото без описуВ читальному залі районного будинку культури відбулась презентація пересувної філателістичної  виставки- експозиції «Останнім шляхом Кобзаря», на якій було представлено особливо цінний експонат – посмертну маску Тараса Шевченка.

Організатором та автором експозиції є відомий філателіст, громадський діяч Олександр Канівець.

Експозицію створено в 2011 році за результатами Міжнародного історичного  поштового походу-реквієму, приуроченому 150-тій річниці перепоховання Великого Кобзаря.  Під час походу Олександр Володимирович подолав тисячі кілометрів та відвідав близько 70-ти населених пунктів, з яких день у день, годину в годину здійснював поштові відправлення, щоб хронологічно відтворити останній шлях Великого Кобзаря, генія та пророка українського народу Тараса Шевченка з Санкт-Петербурга до Канева.

Додатково було представлено унікальну експозицію «Україна – козацька держава».

Перебуваючи на Старосинявщині Олександр Канівець спільно з представниками Старосинявської селищної ради та райдержадміністрації здійснили покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, до Кургану Слави, де відбулась Пилявецька битва та до могили учасника козацьких походів, сподвижника Богдана Хмельницького Івана Ганжі.

Виставка діяла до 9травня.

Прес-служба ОТГ

Фото без опису