Дорогі   старосинявці!

Фото без описуПрийміть  теплі  вітання  з нагоди  Дня  Державного Прапора та 26-ої річниці Незалежності України!

Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією, про розбудову нашої Старосинявської  громади.

Ми з вами є свідками подій, які мають доленосне значення для майбутнього нашої держави, загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та незалежності.

Країна нині йде європейським шляхом розвитку, шляхом   змін, перетворень та реформування.  Цим шляхом пішли і ми.  У листопаді 2015 року  Старосинявська  об’єднана територіальна громада розпочала свою діяльність в межах Старосинявського району, об’єднавши усі 45 населених пунктів (16 сільських  та одну селищну раду).  Шлях становлення й розвитку громади на перших етапах виявився досить непростим…

Шановні жителі громади, за цей короткий і водночас  вагомий проміжок часу депутатський корпус, виконавчі органи  селищної ради  працювали в напруженому ритмі.   Протягом  цього періоду, незважаючи на  обставини, що виникали  під час роботи, селищна рада  реалізувала більше 25 програм розвитку – зокрема, щодо ремонту доріг, освіти, охорони здоров’я,  благоустрою, була  активним учасником багатьох  європроектів  в рамках проекту міжнародної технічної допомоги  ЄС щодо придбання спеціальної техніки, проекту  громади  «Інноваційне енергозбереження  для вуличного освітлення в с.Заставці. Реконструкція існуючої мережі  з використанням LED- світильників» та  Проекту «Створення ЦНАПів та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування».     Використовуючи державну субвенцію до 26 млн. грн. проведено  ремонтні роботи в котельнях Старосинявського НВК та Старосинявського ДНЗ «Теремок», ЦРЛ, виконано ряд робіт з побудови водогону в центрі Старої Синяви, придбано спецтехніку і передано на баланс КП «Старосинявського комунгоспу», оновлено майданчик із твердим покриттям, створено опорний навчальний заклад на базі Старосинявського НВК.

Наразі громада налагоджує співпрацю з інвесторами,  працює так, щоби креативні та мудрі думки й ініціативи кожного жителя громади було враховано, обговорено і прийнято виважені рішення.

Нині маємо потужний завод в Адамполі із переробки сої ТОВ «ЕлеваторБудІнвест», є плани щодо встановлення сонячних електростанцій – з цього питання  проходять громадські слухання.

26-ту річницю Незалежності Старосинявська громада зустрічає з новими планами, що готова втілити в життя.

Дорогі земляки, бажаю вам і вашим рідним миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах і починаннях заради процвітання незалежної України  й  нашої рідної Старосинявщини.   Нехай ваші серця будуть сповнені гордістю за нашу державу, рідний край, прагненням до єднання та порозуміння.

Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі.

З святом Вас, дорогі старосинявці, з Днем Незалежності!
 
 
                                                                   З повагою, селищний  голова  Віталій  Здебський.