Фото без опису11-та сесія селищної ради  тривала  три години.  У сесійному залі для роботи в сесії зареєструвалося   23  депутатів.

Сесію відкрила і провела секретар селищної ради  Гарник  Наталія  Іванівна.

-    Шановні колеги, запрошені!

У  ці дні  українська та світова громадськість  вшановує пам'ять  жертв голодоморів у щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. У нас на Старосинявщині  загинуло  в часи Голокосту   2335 жителів,- відмітила Наталія Іванівна  перед початком роботи сесії. -  Прошу вас вшанувати  їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

 

Участь в роботі сесії взяли  керівники структурних підрозділів  виконкому селищної ради, працівники апарату селищної ради та комунальних підприємств. 

Після  затвердження порядку денного депутати перейшли до розгляду  питань. Щодо затвердження  «Правил благоустрою на території Старосинявської селищної ради», вирішили доопрацювати це питання  і створили  робочу групу у складі: Шевчука І.С., начальника  юридичного відділу апарату селищної ради, Федорчука І.Ю., начальника  КП «Старосинявський комунгосп», депутатів селищної ради Кондратюка В.О., Гурина  Ю.В., Лакусти  А.М.

Депутат селищної ради  В.Дроздовський зачитав звернення до КМУ, ВРУ та Президента щодо підтримки виділення  дотації з ДержБюджету при формуванні бюджету на 2017 рік  на утримання освітян та медицини в Старосинявському районі.

Найбільше часу приділялося розгляду питання  «Про внесення  змін  до  селищного  бюджету  на 2016  рік», за котре голосували по окремих пунктах та аналізували кожен з них. 

На засіданні планово-бюджетної комісії  була пропозиція виділити 
-Городецькій  Інні Олексіївні – 10 тис. грн.
-Скринніку  Дмитру Васильовичу збільшити виплату на 8 тис. грн.
- Бродніковій Світлані Андріївні – на лікування сина 8 тисяч грн.,  дані пропозиції підтримано на сесії. 

Депутати  передали на баланс комунальних підприємств  нову спецтехніку, розглянули ряд земельних питань, внесли зміни до статутів комунальних підприємств та окремих структурних підрозділів селищної ради.

За пропозицією депутатів селищної ради Валентина Дроздовського та  Олега Лучіцького  депутати вирішили створити комісію  по контролю за станом проведення робіт та використання коштів на будівництво, реконструкцію та ремонт об’єктів водопостачання населених пунктів Старосинявської селищної ради у складі 5 чоловік: депутатів селищної ради Гурина І.М., Лакусти А.М., Дроздовського В.В., Гурина Ю.В., Кондратюка В.О.

На завершення роботи сесії виступила депутат селищної ради Галина Григорівна Симчишина  і в своєму виступі наголосила  на злагодженій співпраці депутатського корпусу  на розвиток громади і зазначила,  що в  обласних  ЗМІ та районній газеті допущена дезінформація відносно роботи  громади  з освоєння державної субвенції. На сьогодні уже освоїли 11 млн. гривень, (а в газеті написано – 3 млн.!!!) і за останнє десятиріччя чи навіть більше в район не було залучено подібних коштів та не робилося будівництво чи реконструкції на відповідні суми.  Дані кошти освоюються згідно чинного законодавства, відповідно до процедури, але, як показує практика,  не всі цим задоволені, тому й будують політику там, де її немає…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.