У  малому залі засідань селищної ради працювали постійні депутатські комісії селищної ради, які розглянули проекти рішень 21-ої позачергової сесії селищної ради,  котра відбудеться 11 серпня  2017 року о 10.00 год.

Фото без описуПід час засідання постійної  комісії  з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища, яке провів голова комісії  Андрій Лакуста за участю трьох депутатів комісії, розглянули питання порядку денного:

1. Про виконання   селищного  бюджету за  перше  півріччя  2017  року. Інформувала  заступник начальника фінансового управління Інна Гноянко, яка на запитання  голови комісії повідомила, що 2 млн. грн. на сьогодні складає дефіцит бюджету, який планується закрити частково заходами та частково перевиконанням бюджету у вересні.

2. Про внесення  змін до «Програми  впровадження на території Старосинявської селищної ради третьої фази проекту Європейського Союзу (ЄС) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований   на громаду» на 2017-2018 роки».

3. Про внесення  змін до Програми «Питна вода  Старосинявської селищної ради на   2016 – 2020 роки». Інформував перший заступник селищного голови Андрій  Карпушин,  щодо змін до програми, то   вони стосуються  виділення коштів на процес  приєднання  до електропостачання  башт у  двох селах:  Цимбалівка  - 15 тис. грн.; с.Пилявка – 12 тис. грн.

4. Про затвердження програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів на  території Старосинявської селищної ради на 2017 - 2021 роки. Розповідала   начальник відділу архітектури та містобудування виконавчого комітету селищної ради  Людмила Стегніцька, під програму потрібно 400 тис. грн., дане питання виникло з метою підтримки  забудови територій, введення інвесторів,  потрібно виготовити план зонування селища, зробити прив’язку  до території.

5. Про внесення змін  до  селищного  бюджету 2017 року. Інформувала  заступник начальника фінансового управління Інна Гноянко,   передбачено виготовити технічну документацію на ФАПи,  кошти на медичне обслуговування населення, на реалізацію   Програми  впровадження на території Старосинявської селищної ради третьої фази проекту Європейського Союзу (ЄС) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований   на громаду» на 2017-2018 роки, 150 тис. грн. спрямовується на Програму «Турбота» селищної ради; 400 тис. на містобудівну документацію, приймається цільова субвенція з Державного Бюджету на  побудову водогонів у селах громади.

6. Про затвердження  переліку   об’єктів комунального майна, що перебувають у власності Старосинявської  селищної ради.  Обговорено питання освітлення під’їздів на вул. Заводській, що не перебувають на балансі  селищної ради. Як вихід – питання створення ОСББ (об’єднання співвласників  багатоповерхових будинків) або встановлення окремого лічильника на будинок і сплати коштів за освітлення самими мешканцями.

7. Про  надання дозволу на здачу в оренду частини приміщення старої котельні Старосинявської  ЦРЛ  площею  90,0 кв. м., яке знаходиться  за  адресою  смт. Стара Синява   вул. Грушевського,15 для розміщення котельні на альтернативних джерелах опалення. Ці питання інформував начальник відділу комунального майна, житлово-комунального господарства та інфраструктури виконавчого комітету селищної ради  Володимир Мельник.

8. Про надання  матеріальної  допомоги – розповіла заступник селищного голови Світлана Лакуста, поступила заява на  дороговартісне лікування від одного заявника.

Фото без описуНа засіданні  постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради, яку провів голова комісії Юрій  Гурин за участю  3 членів комісії,  участь в засіданні  комісії взяв голова постійної комісії з питань регламенту,  прав людини, законності, депутатської діяльності і етики Володимир  Кондратюк.

Було детально обговорено  усі питання, зосереджена увага на звіті про виконання бюджету, змінах до бюджету та передачі у комунальну власність  селищної ради  майна.

На завершення роботи комісії голова  комісії з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Юрій Гурин  зачитав  заяву про складання ним своїх повноважень яку запропонував винести на розгляд сесії селищної ради.

 

Прес-служба ОТГ.