Фото без описуУ районній державній адміністрації проходило засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови районної державної адміністрації, депутат селищної ради Гурин Юрій Васильович.  Участь в роботі комісії взяла керуючий справами апарату селищної ради Бондарчук Оксана Олександрівна.

Члени комісії розглянули питання про вжиття невідкладних заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію  Старосинявського району, заходи по профілактиці захворювання на сказ, хід проведення профілактичних щеплень тварин в населених пунктах району.

Юрій Васильович повідомив, про те що 11 серпня 2017 року зафіксовано спалах АЧС в філії «Рідний край» ПАТ «Зернопродукт МХП» с. Коров’є, Теофіпольського р-н., Хмельницької області  від 11.08.2017 року, спалено більше 7 тис. голів свиней.

Члени комісії заслухали інформацію начальника Старосинявського районого управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Хмельницькій області  Заворотнього Василя Олексійовича про ускладнення епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней на території області.

У зв’язку з можливістю проникнення збудника на територію  Старосинявщини, на виконання протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій облдержадміністрації, надзвичайна протиепізоотична комісія при Старосинявській райдержадміністрації прийняла ряд рішень. Зокрема, вирішено негайно посилити заходи з ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, збільшення кількості рейдів мобільних груп  Держпродспоживслужби та відділення  Національної поліції.

Загроза поширення африканської чуми досить реальна, тому до вирішення цього питання та роз’яснювальної роботи з даного питання повинні бути залучені працівники апарату селищної ради,  в.о. старост, діловоди, працівники медичної галузі.

УВАГА!

Комісія звертається до всіх жителів району, які утримують у своїх господарствах свиней: у разі підозри на їх захворювання (підвищення температури тіла, задишка, кашель, пропадає апетит, посилюється спрага, напади блювоти і паралічу задніх кінцівок, на шкірі внутрішньої поверхні стегон, на животі, шиї, біля основи вух, на п'ятачку і хвості стають помітні червоно- фіолетові плями), одразу звертайтесь до ветеринарної служби. Не купляйте свиней, м'ясо та м’ясопродукти на стихійних ринках, в інших регіонах та без ветеринарних супровідних документів, не допускайте контакт свиней з іншими тваринами, які можуть переносити вірус.
Африканська чума розповсюджується дуже швидко. Не дійте самостійно, не приховуйте випадки захворювання, адже ваш вчинок може принести збитки не лише вам, а й господарствам та населенню усього району!!!
Будьте обережні!


 Згідно рекомендацій  ДНПК.