Фото без описуУ залі засідань адмінбудинку відбулася 22-га чергова сесія селищної ради, яку провів  селищний голова  Віталій Здебський за участю 18  депутатів селищної ради.  Майже 40 хвилин дискутували, чи вносити в порядок денний питання «Про внесення змін до Програми розвитку будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2016-2019 роки», оскільки не встановлено в додатках перелік вулиць, доріг,  які першочергово  мають  ремонтуватися, рік ремонту та передбачене фінансування.

Як пояснив  перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, дану пропозицію розглядали ще того року як депутати, так і члени виконкому, і вирішили, що  в першу чергу ремонтувати треба ті дороги,  де є співфінансування  інвесторів, і говорили про депутатську комісію, яка б мала напрацювати план ремонту доріг на території громади.  Усі звернення депутатів щодо ремонту доріг внесено до програми, яка виконується  по мірі поступлення фінансів,  що виділяються на сесії селищної ради.

Питання  залишили в порядку денному сесії і внесли зміни до програми.

Депутати розглянули усі  пропозиції, прийняли рішення.

Виступили керівники комунальних підприємств «Старосинявського комунгоспу»  Ігор Федорчук   та «Старосинявського ЦВК №1» Микола Коломієць, інформували про роботу підприємств за депутатськими зверненнями.  Щодо ремонту багатоквартирних  будинків, то  самі мешканці мали б ефективний метод утримання будинків, об’єднавшись в ОСББ - об’єднання  співвласників багатоквартирних будинків, тоді є можливість отримати безпроцентний кредит на ремонт будинку від Європейських банків.

Усі ремонти багатоквартирних будинків, які мешканці проводять власним коштом,  компенсує комунгосп в рахунок квартплати, але є такі, де люди не сплачують квартплати, або будинок не стоїть на балансі комунгоспу.

До депутатського корпусу селищної ради звернувся голова райдержадміністрації Ігор Русий,  наголосив на ряді проблемних питань, які  потрібно вирішити для  громади, це зокрема  виділення пасовищ,  ремонт водогонів, упорядкування сміттєзвалищ, ремонт доріг.  Голова громади Віталій Здебський  та депутати  обговорили ситуацію,  наголосили на тому, що ці питання  вирішуються поступово і над ними працює депутатський корпус та виконком селищної ради уже тривалий час. 

Сесія селищної ради розглянула усі питання порядку денного, робота сесії тривала  дві з половиною години.

(Фото, відео 22 чергової  сесії).

Фото без опису


Прес-служба ОТГ.