20 квітня 2016 року відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва на тему: «Патріотичне виховання школярів засобами декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва», який був проведений Старосинявським будинком творчості школярів на базі Дашковецького НВК. З метою почерпнути нове та поділитись уже набутим досвідом на Старосинявщину завітали педагоги з усіх районів області та новостворених громад. З вітальним словом до гостей звернулись селищний голова Здебський Віталій Едуардович, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Пузирук Олександр Миколайович. Не менш теплими були слова Гончарука Григорія Макаровича – директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, який завітав на семінар у складі делегації ХОЦНТТУМ.

 

Семінар розпочався із представлення Будинку творчості його директором – Стасюк Ніною Петрівною, яка повідомила присутнім про принципи роботи закладу, його цілі та шляхи розвитку на освітянській ниві в галузі виховання юного, патріотично свідомого покоління.

Гостям була надана унікальна можливість ознайомитись з виставкою декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва вихованців Старосинявського БТШ та персональною виставкою Гороха Ю.В. – директора Дашковецького НВК. Запрошені, аби не залишитись осторонь дійства спробували свої сили у організованих майстер-класах з народного розпису, народної ляльки, квілінгу, ізонитки, писанкарства та графіки, які майстерно були подані керівниками гуртків будинку творчості школярів та вихованцями вищезазначеного закладу.

Гості були вражені побаченими фрагментами занять гуртка «Народних промислів та прикладного мистецтва» (керівник Онсович К.І.), гуртка «М’яка іграшка» (керівник Козлик Р.П.), «Народний розпис» (керівник Гуцалюк Н.М), «Вироби з природних матеріалів» (керівник Литвинюк С.М.), «Крій і шиття» (керівник Брушко Л.І.). Із кожного фрагменту заняття запрошені почерпнули не лише нові техніки, методи, ідеї, але й отримали частиночку душі кожного гуртківця, аби донести уже до свої вихованців у різних куточках області.

Семінар на цьому не завершився, далі тривала концертна програма, адже Старосинявщина славиться талантами. Гості мали змогу побачити талановиті виступи наймолодших вихованців із дошкільного навчального закладу с. Олексіївка, прекрасні таланти учнів Пилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Мшанецького НВК.

            Семінар підбіг до кінця, але не завершується робота і прагнення до розвитку гуртківці та керівників Старосинявського БТШ. Заклад завжди намагається йти в ногу з часом, опановувати  нові техніки, гуртки, демонструвати свої досягнення на обласних та всеукраїнських змаганнях та конкурсах. Хочеться відмітити, тісну співпрацю із керівництвом відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради та об’єднаної територіальної громади. Приємно, коли влада не тільки вірить у прекрасне юне покоління, а й робить усе для того, аби виховати гідних патріотів та талановитих особистостей. Хто знає, можливо, через деякий час ми побачимо роботи теперішніх гуртківців на світових виставках, де вони гідно представлять нашу прекрасну Україну.

 

 

 

 

Методкабінет відділу освіти, молоді, спорту та культури

виконавчого комітету селищної ради