Читаючи матеріал на першій сторінці «Колоса» № 11-12 від 9 лютого 2018 року, не можна залишатися байдужим до написаного. Автор статті не поцікавився реальними фактами «її зникнення», тому, як керівники освітянського процесу, маємо право на спростування фактів: ст. 277 Цивільного Кодексу України Книга ІІ гл.20 п. 7.

Спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена. Та на основі ст. 5 ЗУ «Про інформацію» завчасно подали до газети інформацію та фото про реальні факти ще 13 лютого 2018 р., але вони не були розміщені відповідно до вимог закону. Тому надаємо інформацію на офіційний сайт селищної ради.

Уся педагогічна родина Старосинявської громади глибоко шанує світлу пам'ять воїна АТО, колишнього селищного голови Олександра Романенка, але не зрозуміло з яким підтекстом написано матеріал. Усі батьки учнів та педагоги Старосинявського НВК, який носить славетне ім’я Олександра Романенка, добре знають, що у навчальному закладі тривали роботи з утеплення фасаду школи, котрі зайняли чимало часу. Тому, нам, як керівникам, довелося вжити заходів, щоби Меморіальну дошку зняти і вберегти її від пошкодження. Після завершення процесу утеплення нам необхідно було провести ряд монтажних робіт із належного встановлення даної дошки, а для цього потрібні були відповідні кліматичні умови, і про це знає кожен будівельник. При виконанні зварювальних робіт різко підвищується температура , яка негативно впливає на матеріал, з якого виготовлена дошка. І це розуміють також багато жителів Старосинявщини… На момент виходу статті «КУДИ І ЧОМУ ЗНИКЛА МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА ЗІ ШКОЛИ?», Меморіальна Дошка пам’яті О.Романка уже два тижні як була відновлена на тому ж місці. Нас дивує одне, для чого розвивати конфлікти там, де їх не існує?

Також хочемо інформувати усіх мешканців територіальної громади про те, що вдалося зробити для покращення умов навчання та виховання підростаючого покоління, здобуття ними якісної освіти, створення відповідних умов відділом освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради, педколективом Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» ім. О.Романенка за сприянням селищного голови Віталія Здебського, членами виконкому, депутатами селищної ради – зокрема, депутатами освітянської комісії (голова Галина Симчишина), та за рахунок тривалості процесів децентралізації, де громада йшла в ногу з часом.

Покращено матеріально-технічну базу опорного навчального закладу громади - Старосинявського НВК за 2016-2017 рр.:

у 2016 році

  • відремонтований та придбаний спортивний майданчик зі штучним покриттям - 159,4 тис. грн.;
  • замінено 160 м2 плитки у вестибюлі Старосинявського НВК на суму 30,0 тис. грн.;
  • замінено 144 м2 лінолеуму у двох кабінетах Старосинявського НВК на суму 20,0 тис. грн.;
  • придбано бензопилу та господарські інструменти в котельню 7,2 тис. грн.;
  • закуплено обладнання для навчальних кабінетів на суму 699,0 тис. грн.
  • проведено капітальний ремонт спортивного та актового залів на суму 598,3 тис. грн.;
  • -проведено заміну вікон та дверей на металопластикові на суму 880,6 тис. грн.;
  • - придбано комплект крісел в актовий зал, дві електроплити та електром’ясорубку для харчоблоку на суму 221,1 тис. грн.;
  • - проведено реконструкцію котельні у Старосинявському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія», в якому встановлено один твердопаливний та один газовий котли на суму 2178,2 тис. грн.

У 2017 році:

  • придбано 400 комплектів посуду – 27,6 тис. грн.;
  • проведено мережу Інтернет з WiFi в Старосинявському НВК – 20,0 тис. грн.;
  • розпочато реконструкція приміщень Старосинявського НВК, в якому утеплено 950 м2 приміщення, проведено ремонт козирка та сходів, облаштовано відмостку по всьому периметру старшої школи, на що використано 3000,0 тис. грн.;
  • придбано обладнання для оснащення кабінету іноземної мови – 102,0 тис. грн.;
  • придбано цифровий вимірювальний комплекс для кабінету фізики – 98,0 тис. грн.;
  • придбано цифровий вимірювальний комплекс для кабінету біології за 80,6 тис. грн.

І це ще не весь перелік запланованих робіт, над яким спільно із депутатами селищної ради та головою громади В.Здебським ми маємо бажання продовжити і в 2018 році, над чим планомірно працюємо.

Хочемо подякувати усім, хто підтримує розвиток освіти в Старосинявській ОТГ не лише ділом, а й добрим словом.

 

 

Олександр Пузирук, начальник відділу освіти, молоді,

спорту, культури Старосинявської селищної ради;

Олександр Ткачук, директор Старосинявського НВК.