Фото без описуДо селищної ради надійшло колективне звернення жителів с.Ілятка щодо проведення загальних зборів села, на яких громада села виявила бажання обговорити питання: про ремонт доріг на вулицях Щорса і Корольова; про оренду землі, складання договорів соціального партнерства із сільськогосподарськими підприємствами, які орендують землю селян; про визначення меж пасовищ великої рогатої худоби; ремонт містка та польових доріг; про формування старостинських округів.

Голова громади Віталій Здебський очолив робочу групу спеціалістів селищної ради, котрі надали необхідну інформацію та роз’яснення з приводу даних питань. Участь у зборах громадян взяли представники від сільськогосподарських формувань: «АгроІнвестЗерно», СФГ «Поділля», ФГ «Новосинявське», які мають бажання сприяти громаді села у вирішенні їхніх нагальних питань. В.о. старости сіл Заставці, Ілятка, Чехи, Щербані, Красносілка Сергій Свириденко розпочав збори. Виступив селищний голова Віталій Здебський, котрий детально зупинився на тих справах, які вдалося зробити в селах громади завдяки процесу децентралізації, наголосив на тому, що в цьому році продовжуватиметься робота із розвитку інфраструктури сіл, в основному тих, які не були охоплені в програмах розвитку різних напрямків.

Перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин інформував суть питання формування старостинських округів, витрати на утримання офісів старост, функції старости. Присутні на зборах погодились залишити межі старостинського округу так, як була розташована колишня Заставецька сільська рада.

Начальник відділу земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Дзюба розповіла про процес виділення земельної ділянки під громадські пасовища, щоби громада організовувалася для виготовлення технічної документації для пасовища й узаконювали дану ділянку землі, бо на сьогодні це питання важливе, як і питання приватизації земельних ділянок.

У зборах взяло участь більше 50 жителів громади с.Ілятка, секретар селищної ради Наталія Гарник . першочерговим напрямком роботи визначили ремонт доріг на вулицях Щорса та Корольова.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.