У Старосинявській селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Здебський Віталій Едуардович за участю 30 членів виконкому.

Голова громади детально розповів про процес виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва та реконструкції об’єктів, що реалізуються за рахунок субвенцій державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2017 році; обговорено обсяги виконання робіт по будівництву та реконструкції водогонів у селах - Гречана, Пасічна, Перекора, Липки, Мшанець, Лисанівці, Сьомаки, Гончариха, Паньківці, Стара Синява.

 

Доробляють технічну документацію для проведення будівництва водогонів у с.Іванківцях та с.Паплинцях, планується виготовлення технічної документації на побудову водогонів у с.Ожарівка та Пишки на наступний рік. «Дана ділянка роботи в основному вимагає досить багато затрат часу – в плані вчасного освоєння коштів, це більше 11 млн. грн. з державного бюджету на усі водогони , і селищна рада робить усе можливе, щоби це питання реалізувати,»- наголосив голова громади Віталій Здебський. Дав доручення в.о. старост активно підключатися до роботи в цьому напрямку.

Виступив перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин, звернувся до членів виконавчого комітету з проханням підтримати проект рішення сесії селищної ради з цього питання. Завідувач Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету селищної ради Олег Ніколаєць попередив в.о. старост, щоби люди не включалися самовільно до водопроводів, оскільки буде гідравлічне тестування, щоб не створювати правопорушень та надзвичайних ситуацій; підключатимуть спеціалісти водоканалу, далі мова буде вестися про технічні умови.

Другим питанням порядку денного виконкому було питання про схвалення проекту рішення селищної ради «Про внесення змін до селищного бюджету на 2017 рік», про що інформувала начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Мирослава Кузьмич. Зазначено, що більше 999 тис. грн. - проведення видатків на реконструкцію вуличних мереж водопроводів в с.Іванківці, Адампіль, та будівництво зовнішніх мереж водопроводу в с.Паплинці , та реконструкція водогону в с. Цимбалівка.

Третє питання - про встановлення тарифів на теплопостачання ТОВ «Компанія «Галеон» доповів перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, котрий наголосив, що на території громади працює інша фірма ТОВ «Укртепло-Хмельницький», яка за 1 Гкал бере оплапату 1800 грн; а ТОВ «Компанія «Галеон» за 1 Гкал – 1300 грн. Є різниця, це питання проаналізовано, зроблені фінансово-економічні обґрунтування. В першому випадку в організації працюють кочегари, яким збільшилася заробітна плата, дана фірма прийшла працювати у громаду ще із травня 2017 року, а інша працює автоматизовано, із вересня 2017р. Якщо фірма «Галеон» протягом опалювального сезону зарекомендує себе з позитивної сторони в забезпеченні належного температурного режиму, то члени виконкому зможуть переглянути її діяльність і надати дозвіл працювати в усіх котельнях комунальних організацій селищної ради.

 

Четверте питання стосувалося затвердження актів зрізки зелених насаджень, про що детально повідомив головний спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Дмитро В’ячеславович Осадчук. На виконкомі затверджено акти зрізки дерев (сухостою, аварійних, старих, котрі загрожують падінням на лінії електропередач та житлові будинки) в населених пунктах – Сьомаки, Пасічна, Стара Синява (Цукрозавод). Голова громади Віталій Здебський наголосив, що виконком має право надавати дозвіл на зрізку лише тих дерев, які знаходяться у межах населених пунктів громади.

Члени виконкому обговорили інформації щодо створення при Старосинявській ОТГ одиниці соціального захисту населення (інформувала Мирослава Кузьмич, начальник управління фінансів) та своєчасність видачі витягів з Єдиного державного реєстру тварин за зверненням власників тварин, про що повідомив начальник Старосинявської районної державної лікарні ветеринарної медицини Михайло Кобель. Функція в.о. старост буде спрямована на погодження актів, в яких зазначатиметься номер та паспорт на корів і відповідність тварини документам та чи є така в наявності у власному господарстві жителів громади.

Голова громади Віталій Здебський підвів висновки роботи виконавчого комітету.

 

Прес-служба ОТГ.