Фото без описуУ залі Старосинявської  центральної  бібліотеки  відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський  за участю  23 членів виконкому.  Розглянуто сім питань порядку денного та заяви громадян.

1.Про внесення змін до персонального складу комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості сіл і селища на території Старосинявської селищної ради інформувала секретар селищної ради Гарник Наталія Іванівна,  яка зауважила, що до складу комісії потрібно включити  головного спеціаліста по контролю за використанням земель відділу  земельних відносин виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Дмитра Осадчука та  складати акти зі зрізки дерев в населених пунктах за участю в.о. старост, на тій території,  з населенням якої вони працюють.

2.Про погодження місця  тимчасового розташування циркового намету цирку шапіто «Червоний світ» розповіла секретар селищної ради Наталія Гарник.  Членами виконкому розглянуто пакет документів, виступив начальник Старосинявської районної державної лікарні ветмедицини  Михайло Кобель, котрий відмітив, що кожна тварина має пройти обстеження і мати карточки про стан здоров’я.  Відповідно  тоді виконком надає дозвіл на розташування.

3.Про прийняття на обслуговування до Територіального центру громадян інформувала секретар селищної ради Наталія Гарник, із в.о. старост обговорено  складні життєві ситуації громадян, котрі  написали заяви на обслуговування працівниками Терцентру.

4.Про затвердження висновку органу опіки та піклування інформувала секретар селищної ради Наталія Гарник, відповідно засідала  опікунська рада при виконавчому комітеті селищної ради і зробила висновок відносно родини  про   шляхи вирішення фінансових проблем, що стосуються належного проживання дітей в цій родині. Члени виконкому обговорили ситуацію та вирішили затвердити висновок.

5.Про надання дозволу на зрізку дерев на території селищної ради повідомив  Дмитро Осадчук, головний  спеціаліст  по контролю за використанням земель відділу  земельних відносин виконавчого комітету Старосинявської селищної ради, розповів про причини та обстеження старих  аварійних дерев, що можуть завдати шкоди будівлям та людям.

6. Про відзначення 26-ої річниці Незалежності України  інформувала керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, на розгляд виконавчого комітету представлено склад організаційного комітету із відзначення 26-ої річниці Незалежності України, обговорено заходи, які планується провести та сприяти у їх проведенні у населених пунктах громади.

7.Про затвердження протоколів житлової комісії виконавчого комітету селищної ради повідомила головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Леся Міщишина.

Активне обговорення членів виконкому викликали різні питання з розгляду заяв громадян, про що інформувала секретар селищної ради Гарник Наталія Іванівна.  Особливо болючим питанням залишається  наявність  бездомних собак в населених пунктах та лисів. Поступили заяви  про  їх відстріл, але в обговоренні виступив голова Старосинявської РО УТМР Валерій Остапець і зауважив, що згідно чинного законодавства це заборонено, тягне за собою до 7 років засудження, тому  необхідно шукати  інші методи відлову собак, думати над їх утриманням, а власники домашніх собак мають дбати про них й утримувати самі належним чином. Виступив начальник Старосинявської районної державної лікарні ветмедицини  Михайло Кобель, розповів про дотримання  Правил утримання домашніх тварин, відмітив, що в районі немає за цей рік випадків сказу, але потрібно бути обережними з дикими тваринами. 

Заступник голови адмінкомісії  при виконавчому комітеті селищної ради Оксана Бондарчук повідомила, що про неналежне утримання собак  були складені адмінпротоколи й  члени адмінкомісії виносили штрафи правопорушникам.

Розглянуто заяву ПП «С.»  щодо торгівлі на території громади харчовими продуктами за соціальними цінами. Члени виконкому ознайомилися з відповідними документами на торгівлю, є медичні книжки продавців, сплочуються податки, авто обладнано штучним холодом.  Начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор  Шевчук  відмітив, що потрібно узгодити із в.о. старост графіки виїздів  у населених пунктах та визначити місця для торгівлі. Голова громади Віталій Здебський, підсумовуючи обговорення,  запропонував  скласти графіки та узгодити місця для торгівлі і винести цю заяву на наступне засідання виконавчого комітету селищної ради.

Розглянуто  заяву ПП «Д.» про зменшення ставки орендної плати  15 кв. м. під магазин в КП «Старосинявський РБК», члени виконкому заслухали інформацію начальника відділу комунального майна, господарства та інфраструктури виконкому селищної ради  Володимира  Мельника відносно нарахування орендної плати згідно Постанови КМУ №786, де вказано види діяльності, ставки орендної плати, запропоновано дотримуватись чинного законодавства та згідно постанови врахувати 40% орендної плати  від грошової оцінки площі.

На виконком надійшла колективна заява від Спілки підприємців щодо встановлення  вбиральні біля зупинки («Темп»).

Заслухано інформації:

- начальника КП «Старосинявський комунгосп»  Федорчука І.Ю.,  що є певні санітарні норми встановлення вбиралень та відповідні відстані від продуктових магазинів;
- головного спеціаліста відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Осадчука Д.В. про віднаходження земельної ділянки для встановлення надвірної будівлі.

Запропоновано створити  комісію по акту вибору земельної ділянки для будівництва вбиральні в кількості семи чоловік, які представляють різні служби,  і вивчити дане питання та віднайти місце для будівництва.

Секретар селищної ради зачитала заяву ПАТ  «Хмельницькрибгосп» про присвоєння поштових адрес гідротехнічним спорудам виросних ставів  (села Нова Синявка, Теліженці, Пилява, Заставці), дано доручення  в.о. старост обстежити дані території  та надати довідки  про можливі адреси ставів і розглянути на наступному засіданні виконкому.

Голова громади Віталій Здебський  зупинився на наведенні благоустрою у селах в літній період (обкошуванні територій), підбив підсумки засідання виконкому.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.