Фото без описуКілька років тому ми Вам уже розповідали про будівництво нового заводу у селі Адампіль Старосинявського району. Тоді люди, побачивши техніку, забили на сполох – мовляв, що там будується і чому їх не запитали. Бідкалися про воду у криницях, різноманітні стоки і скиди, робочі місця. Суперечки вщухли, а 33-ій приїхав, аби дізнатися, чи були виправданими хвилювання.

На сьогоднішній день безперебійно функціонує елеватор, що може зберігати 2,5 тис. тонн зерна. Майбутнє будівництво – це олійно-екстракційний завод з переробки сої. Прогнозується переробка 1000 тонн на добу на першому етапі, а далі сподіваються вийти і на півтори тисячі. Одночасно зберігати старий і новий елеватори зможуть 65 тисяч тонн.

Розповідають, «ЕлеваторБудІнвест» буде підприємством замкненого циклу. Тут є своя електрична підстанція та дизель-генератор на випадок перебоїв. Єдиною відхідною речовиною буде вода. Саме для неї риють кілька свердловин. На заводі переконують –  рівень води у криницях від цього ніяк не зменшиться.

Вода потрібна для виробництва пару, що буде використовуватися для обробки сої. На високоякісне обладнання з Бельгії витратили чимало – аби завод був високого рівня і абсолютно не шкодив навколишньому середовищу.

Велику увагу на підприємстві приділяють безпеці не тільки зовнішній, а й внутрішній. Адже, належні умови праці – запорука якісного виробництва. Вже добудовуються 2 пожежні резервуари, які розраховані на 3-годинний трафік гасіння вогню. Також завершується і встановлення системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Першими працівниками, звісно, будуть високоякісні спеціалісти звідусюди – для них уже і збудований будинок у Старокостянтинові. Проте, керівник «ЕлеваторБудІнвест» запевняє – більшість працюючих будуть місцевими.

Так, ми уже зустріли Віктора, що родом зі Старої Синяви. Чоловік на заводі уже півроку. Каже, підприємство відкрило для нього нові можливості, дозволило працювати за спеціальністю та бути ближче до родини.

Нині будівництво заводу перебуває на завершальній стадії. Уже у вересні планують робити перші пробні запуски, а наступного року сподіваються запустити виробничі потужності на повну. Певні – подібне виробництво європейського зразка стане для Хмельниччини знаковим та подарує нові можливості регіону, а, зокрема, і його мешканцям.

Із коментарями:  

 

Фото без опису