На засіданні районної постійно-діючої комісії з питань розгляду звернень громадян розглянуто 5 різнопланових звернень жителів сіл.

Участь в роботі комісії взяли депутати селищної ради, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, завідуючий Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету селищної ради Олег Ніколаєць, виконуючі обов’язки старост сіл селищної ради Віктор Сосняк, Микола Попсуй, Віра Котик, Дмитро Сідорук та заявники скарг.

Фото без опису

 

Голова райдержадміністрації Ігор Русий кожне проблемне звернення ставив на обговорення, і відмітив, що вирішення життєвих питань залежить також від самих жителів громади, а не очікування, що хтось прийде і зробить. Кожна відповідна служба долучиться до вирішення поставлених питань, важливим кроком у співпраці із громадою є допомога місцевих інвесторів.

Комісією розглянуто колективне звернення жителів с.Адампіль стосовно встановлення автобусної зупинки, під час обговорення з’ясувалося, що діють відповідні норми закону щодо встановлення зупинок у спеціальних місцях, тому на місце має виїхати комісія і запропонувати своє рішення; розглянули звернення мешканців сіл Теліженці, Пилявки, Бабине стосовно заїзду рейсового автобуса в села, який би доставляв жителів у Хмельницький – це питання напряму пов’язано із кількістю пасажирів, оскільки за її відсутності перевізник відмовляється направляти автобус у ці населені пункти.

Звернення жителів с.Буглаї стосувалося благоустрою села та побудови водогону. Як зазначено спеціалістами селищної ради, водогін будуватимуть згідно плану в 2018 році, на це потрібно час для виготовлення технічної документації, проектів, в 2017 році це питання не включили, оскільки є проблеми із роботою місцевої артезіанської свердловини. Щодо благоустрою села, то ремонт доріг в даному населеному пункті внесено до програми ремонту доріг, першочерговість ремонту надавалася у тих селах, де частку співфінансування надавали інвестори. Наразі незаповненою залишається вакансія працівника по благоустрою сіл Сьомаки і Буглаї.

Загалом за жовтень 2017 року до Старосинявської селищної ради надійшло 189 звернень громадян, які в основному стосуються вирішення соціально-побутових питань, земельних спорів, оформлення земельних ділянок, благоустрою на надання допомог. Селищною радою та відповідними виконавчими органами дані звернення опрацьовано, питання, що потребують вивчення, опрацьовуються спеціальними комісіями.

 

Прес-служба ОТГ.