Постійні депутатські комісії селищної ради розглянули детально 31 питання, що пропонується винести на розгляд сесії селищної ради 9 лютого 2018 року.

На засіданні комісій з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони навколишнього природного середовища (голова комісії Андрій Лакуста); та з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту (голова комісії Галина Симчишина) депутати проаналізували та обговорили інформацію про виконання селищного бюджету за 2017 рік, з якою ознайомила Інна Гноянко, заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради, аналізуючи витрати окремо по галузях, програмах, розповіла депутатам дохідну та видаткову частину селищного бюджету за 2017 рік.

Депутат Віталій Дроздовський звернувся із запитанням щодо пайової участі соєвого заводу, 7,4 млн. грн., що надійшли до селищного бюджету, як ці кошти можна використати?

Перший заступник селищного голови Андрій Карпушин та начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук роз’яснили у відповідності ст. 40 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», що ці кошти можна використати лише на інфраструктуру с.Адамполя – тобто, того населеного пункту, де відбулося будівництво заводу. Мова йшла про частину невикористаних коштів субвенції з державного бюджету, про що ситуацію пояснив перший заступник селищного голови Андрій Карпушин: «Це не є невикористання коштів субвенції, це є частина коштів, що склалася внаслідок економії при здачі об’єктів: 1. У зв’язку із змінами умов першого підключення водонапірних башт до електропостачання; 2. у зв’язку із міною маршруту прокладання траси, тому кошти, передбачені на відновлення дорожнього покриття , були зекономлені.»

 

Від депутатів двох комісій була пропозиція: направити звернення до Старосинявське відділення Красилівської ОДПІ ГУ ДФС щодо упорядкування звітності ПАТ «Хмельницьрибгосп», щоб не повторилася ситуація 2015 -2016 років щодо сплати даним підприємством податків до селищного бюджету.

Депутати обговорили питання «Про надання дозволу на здачу в оренду частини приміщення Адампільського будинку культури площею 45.3 кв. м. за адресою с. Адампіль вул. Центральна,3, для проведення фізкультурно-спортивних та культурних заходів, про що розповів Володимир Мельник, завідувач сектору комунального майна та житлово-комунального господарства та інфраструктури .

Заявник директор Адампільського СБК Сергій Тукало повідомив, що планує провести культурні, оздоровчі заходи, не заборонені законом, такі як гра в теніс, шашки та шахи та ін. Депутати обговорили питання, але зауважили, що в місцевому Будинку культури мають проводитися відповідні заходи, це є робота працівників культури в селах.

Також активне обговорення викликало питання «Про надання дозволу на здачу в оренду частини підвального приміщення Адампільського будинку культури площею 36,5 кв. м. за адресою с. Адампіль вул. Центральна, 3, для розміщення кафе-бару, інтернет- клубу», під час якого надано пропозицію – створити інтернет-клуб, але без кафе-бару, бо розпивання спиртних напоїв є проблемним питання.

Депутати розглянули ряд земельних питань та зокрема питання Про надання дозволу на розробку технічної документації з нормативної грошової оцінки земель у певних населених пунктах Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області.

Запропонували питання винести на розгляд 29-ої чергової сесії селищної ради.

 

Прес-служба ОТГ