Старосинявська ОТГ підписала Меморандум про співробітництво у сфері надання адміністративних послуг із Старосинявською райдержадміністрацією. 17 липня 2017 року. Голова громади Віталій Здебський та голова райдержадміністрації Ігор Русий під час офіційної зустрічі підписали Меморандум про співробітництво у сфері надання адміністративних послуг між Старосинявською селищною об’єднаною територіальною громадою та Старосинявською райдержадміністрацією.

Учасники меморандуму офіційно підтвердили наміри створити для суб’єктів звернень ефективні механізми доступу до адміністративних послуг, закріпити прозорість процедур та легкість отримання результату у центрі надання адміністративних послуг Старосинявської громади.

В результаті підписання меморандуму населення громади отримає ширший спектр адміністративних послуг в форматі «єдиного вікна» без черг та візитів до кабінетів чиновників.

Депутати Старосинявської селищної ради затвердили Програму про функціонування ЦНАПу, на підтримку якої виділили сесією селищної ради 500 тис. гривень.

 

Зокрема, новий ЦНАП громади Старосинявської селищної ради забезпечить:

  • максимум послуг в одному місці,

  • погодження та висновки без залучення особи (замовника послуг),

  • скорочення термінів надання послуг,

  • збільшення кількості прийомних годин,

  • створення комфортних умов очікування та заповнення документів,

  • значне покращення доступу до інформації та отримання консультації з будь-яких питань.

Представники 2-го компоненту програми U-LEAD переконані – така співпраця – ще один крок на шляху перебудови бюрократичного апарату на сервісну інституцію, орієнтовану на потреби громадян.

Проект «Створення ЦНАПів та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» здійснює наступні напрямки роботи:

  • допомога громаді розробити документацію для ЦНАПу, обрати модель та визначити спектр послуг, які будуть надаватися;

  • ремонт приміщення, закупівля меблів та обладнання для ЦНАПів;

  • навчання персоналу ЦНАПів;

  • залучення населення до участі в процесі прийняття рішень на місцевому рівні та контроль з боку громадян за цим процесом.

Більше інформації можна дізнатися на сайті http://tsnap.ulead.org.ua та фейсбук-сторінці проекту @ULEAD24.

***

U-LEAD є міжнародною програмою, яка фінансується за рахунок донорської підтримки Європейського Союзу, зокрема його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польші та Швеції.

http://component2.ulead.org.ua/

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Олени Молодцової, комунікаційної експертки проекту U-LEAD ЦНАП: +38 063 184 53 26, o.molodtsova@gmail.com

Підготовлено: Прес-реліз+ прес-служба ОТГ.