У Свято-Покровському храмі, що в центрі Старої Синяви, відбулася зустріч із членами  УТОС,керівник якої Леськов Петро Омелянович,  Зустріч організував Благочинний Старосинявського району, митр. прот. Олег Макаровський. Участь у зустрічі взяли:секретар селищної ради Наталія Іванівна Гарник,начальник Загального відділу апарату адміністрації Віталій Стасюк, Леся Яловіцька, керівник бюро з надання правової допомоги.

Наталія Гарник   розповіла, що  нині випала   ще одна можливість нагадати про проблеми, з якими чи не щодня стикаються незрячі люди. Прямий діалог з громадою дає можливість в першу чергу незахищеним верствам населення - громадянам із обмеженими можливостями вирішувати свої проблеми. Громада завжди допомагає та надалі допомагатиме громадянам, які потребують підтримки.

Так, протягом 2016 року 18 жителів громади з вадами зору, які звернулись в селищну раду, одержали грошову допомогу на лікування з коштів селищного бюджету на загальну суму 12100 грн. Допомога надається диференційовано (в залежності від захворювання).

Голова Летичівської організації УТОС звернувся в Старосинявську селищну раду по питанню прийняття окремої програми УТОСу. Це неможливо в зв 'язку з тим, що Летичівська організація УТОС зареєстрована за межами нашої громади. І фінансування даної програми буде порушенням бюджетного кодексу. Проте, в 2017 році виділено з селищного бюджету понад 700 тис. грн. для надання грошової допомоги на лікування в т.ч. і для людей з вадами зору.

Також на зустрічі була присутня начальник відділу «Старосинявського  бюро правової допомоги» Хмельницького  місцевого центру з надання   вторинної безоплатної правової допомоги  Леся  Яловіцька, яка розповіла присутнім про їхнє право на отримання безоплатної правової допомоги.

Благочинний Старосинявського району Олег Макаровський прочитав молитву та запросив членів УТОС на церковну трапезу.


Прес-служба ОТГ.