Фото без описуНа офіційному сайті селищної ради висвітлена інформація про перевірку Старосинявської ЦРЛ робочою групою селищної ради 23.05.2017р.

Адміністрація ЦРЛ надає відповідь на інформацію робочої групи селищної ради. Перевірка  проводилась 23.05.2017р. в 15.00 год. 30 хв.  Встановлено, що на робочих місцях були відсутні лікарі і медсестри, працювали лише чергові.

Згідно наказу МОЗ України  № 319 від 25.05.2006р.:

  • установлено 40 год. на тиждень (8.00год. в день)  для адміністративно-господарського персоналу. 
  • установлено 38.5 год. на тиждень (7,42 год. в день) для лікарів , середнього медичного персоналу ( за винятком тих, хто працює із шкідливими умовами праці) 

Скорочений робочий час 33 год., 30 год.  на тиждень (7,12 год., 6,36 год., 6,00 год.  в день)  установлюється лікарям і середньому медичному персоналу відділень,  кабінетів згідно списку Постанови № 163 «Працівники, які працюють в шкідливих умовах праці» ( інфекція, туб. кабінет, СНІД, психіатрія, пат анатомія, рентген, стоматологія).

Робочий час лікаря складається з відпрацьованих  годин на 1 ставку, сумісництва та кількості чергувань по лікарні. В кожного лікаря на місяць по 2-3 чергування нічних, за рахунок яких скорочується робочий час. За 1 чергування робочий час скорочується  в середньому на 30 хв. 

Фото без описуНа час перевірки: 

  • 3 лікарі у відпустці,
  • 3 на лікарняному листку,
  • 2 відпущені по поважній причині,
  • в 9 лікарів закінчився робочий час згідно графіка, 
  • 1 лікар на нараді  в обласному закладі,
  • 14 медсестер знаходяться у відпустці,
  • 4 медсестри на курсах підвищення кваліфікації.

Чергування в лікарів в ЦРЛ починається о 17.00 год. у будні дні і у вихідні і святкові з 8.00 год.  На приймальному відділенні черговий лікар ще не заступив на чергування, а лікар приймального відділення закінчив свою роботу згідно графіка.

Відносно хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні . У всіх відділеннях порційні листи подаються на харчування лише на тих хворих, які  знаходяться на цілодобовому перебуванні. Відсутність  хворих  пояснюємо тим, що частина хворих, які проживають  в селищі  і навколишніх селах  проходять лікування на денному стаціонарі  тому відпускаються додому на ніч.

Щодо роботи акушерського відділення пояснюю, що  на даний час в акушерському відділенні працює 3 акушерки із 4 по штатному розкладу ( 1 акушерка розрахувалась). З метою економії бюджетних коштів, малою кількістю пологів не було доцільно приймати. З 18 травня ще 1 акушерка у відпустці. Дві акушерки, які залишились не мають права чергувати через день згідно КЗОТу. У зв’язку з цим, чергування починають з 18.00 год до 8.00 год. щоденно. В денний час роботу акушерки виконує операційна медсестра. В денний  час за роботу  відповідає лікар акушер-гінеколог і в разі необхідності викликає акушерку.

Виявлені недоліки при перевірці були обговорені на нараді у головного лікаря 24.05.2017р. . Виданий наказ головним лікарем ЦРЛ про  створення комісії  по перевірці відпрацювання  робочого часу щоденно з оформленням актів перевірки.

Ми сприймаємо зауваження робочої групи селищної ради, та докладемо всіх зусиль для усунення виявлених недоліків і спрямовуватимемо  свою роботу на збереження здоров’я населення району.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Головний лікар   Старосинявської ЦРЛ