14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З нагоди цієї дати біля пам’ятного знаку ліквідаторам на Чорнобильській атомній електростанції в центрі Старої Синяви відбулися заходи, під час яких працівники селищної ради, установ, організацій вшанували світлу пам'ять загиблих в 30-тикілометровій зоні атомного лиха та віддали шану живим учасникам ліквідації наслідків на ЧАЕС.

Фото без опису

 

Поминальну літію відправив Благочинний Старосинявського району УПЦ КП Олег Макаровський.

До ліквідаторів та присутніх звернулися із промовою голова Спілки чорнобильців Старосинявщини Наталія Грицева, учасник ліквідації наслідків в зоні чорнобильського лиха Броніслав Йосипович Футомський, керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, голова районної ради Василь Франчук та перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Гурин.

- Неможливо без суму і хвилювань згадувати ці події, - наголосила Оксана Бондарчук. - Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах, першими підставили своє мужнє плече військовозобов’язані – рятувальники, військові та представники органів внутрішніх справ, вони стали рятівною надією для населення Чорнобиля. Ця катастрофа відіграла важку роль в долі кожного, хто перебував в горнилі тих подій…

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які 31 рік тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Щиро бажаємо всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

Від імені голови громади Віталія Здебського, виконкому ради та депутатського корпусу селищної ради дозвольте передати Почесні грамоти ліквідаторам на ЧАЕС Анатолію Скакуну та Миколі Березюку.

Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

Хвилина мовчання, рятувальники Старосинявського РС ДСНС увімкнули сирену, яка нагадувала про ті часи… Покладанням квітів до пам’ятного знаку Чорнобильцям вшановано пам'ять загиблих.

Пам'ять свята, хай ніколи не повториться подібне лихо, а всі живі будуть здоровими та щасливими.

Фото без опису

 

 

Організаційно-кадровий відділ

апарату селищної ради.