Фото без описуУ сесійному залі проходило пленарне засідання 39-ої чергової сесії селищної ради, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 22 депутатів селищної ради.

Депутати внесли до порядку денного сесії додатково питання:

  • №14. Про внесення змін до структури та штатного розпису комунального закладу «Пасічнянська дитяча музична школа»;
  • №15.Про скасування рішення виконавчого комітету №2 від 12.08.2016 року.
  • №16.Про передачу водопроводу смт Стара Синява комунальної власності Старосинявської селищної ради з балансу Старосинявської селищної ради в господарське відання на баланс КП «Старосинявський центральний водоканал №1» після дискусій.

Обрали лічильну комісію у складі: голова Андрій Лакуста, члени комісії Марія Омельчак, Наталія Чукань. Депутати розглянули 16 питань порядку денного.

Про внесення змін та доповнень до Програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки, про що інформував І.Постернака, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради; наголосив, що вносяться зміни до Програми «Питна вода» - виділити кошти на ремонт башти Рожновського з монтажем гідротехнічного вузла с.Дашківці. Забезпечити жителів питною водою – отримання дозволів на спецводокористування - 80 тис. грн. – це стосується усіх водогонів, які здаються в експлуатацію.

Підтримали питання «Про внесення змін та доповнень до «Програми природоохоронних заходів з охорони навколишнього середовища Старосинявської селищної ради на 2017 -2021 роки», про що повідомив Петро Іванович, наголошуючи, що це питання було порушено жителями вул.Толстого смт Старої Синяви щодо роботи очисних та очисного септика, потрібно встановити заглиблювальний фекальний насос, грунтові води в септику із бетону піднімаються, бетон вироблений, старий, 1970-их років, тому потрібно встановити спеціальний насос за 45 тис. грн. і потрібно ще певний метраж труби і зробити монтаж. Це питання необхідно вирішити, насос потрібно встановити належним чином.

Депутати затвердили Програму надання соціальних послуг Старосинявським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради на 2018-2020 роки; заслухали Звіт про виконання селищного бюджету за І півріччя 2018 року, обговорили питання «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік» та підтримали розподіл коштів, які зекономлено згідно заходів різних програм, на необхідні цілі, про що інформувала Інна Гноянко заступник начальника управління фінансів: один мільйон проплатили за ремонт дорожнього покриття по с.Адамполю;. 4 млн. грн. на асфальтове покриття в с.Адамполі. (кошти по пайовій участі від будівництва соєвого заводу в с.Адамполі); 52 586 грн. – ремонт башти Рожновського с.Дашківці; 26 тис. грн. – на придбання насосного обладнання; 18 тис. 900 – грн., загалом - 45 тис. грн. – для придбання насосного обладнання. 27 тис. грн. – на зарплату працівника, і 17 тис. грн. на придбання обладнання в інклюзивно-ресурсний центр, на ПМСД виділити кошти відповідно запиту та 7 тис. грн.. виділити на ремонт сільського закладу культури в с.Олексіївка.

На сесії підтримали одноголосно питання про передачу водопроводів с.Липки, с. Адампіль вул.Привокзальна, с.Гончариха, с.Мшанець, смт Стара Синява, с.Перекора, с.Пилявка комунальної власності Старосинявської селищної ради з балансу Старосинявської селищної ради в господарське відання на баланс КП «Старосинявський центральний водоканал №1».

У питанні «Про внесення змін до рішення сесії Старосинявської селищної ради від 13.07.2017р. №2 «Про встановлення плати за землю на території Старосинявської селищної ради» депутати заслухали інформацію про діяльність ПАТ «Хмельницькрибгосп», які просили знизити ставку податку плати за землю до 1%, обговорили ситуацію та рекомендували окремим голосуванням залишити ставку податку - 3%.

Заслухано виступ Юрія Грачука, директора ДП «Старокостянтинівського лісового господарства», який відмітив, що лісгоспом сплачено всі податки, проте із 15 липня 2018 р. є зміни, внесені Верховною Радою України в частині законодавства, що податки платити за всі лісові угіддя, які є. А це 24 млн. грн., тому ми не зможемо платити такі податки, бо виникне питання ліквідації організації, щоб платити такі податки, потрібно підіймати ціну на лісо продукцію, але це нереально. Прошу підтримати, щоби не розвалити лісове господарство, 0,1% ставки земельного податку. У нас найменше лісництво в області. Депутати підтримали дану пропозицію.

Проголосували за питання « Про внесення змін до рішення від 11.05.2018р,. №02/2018 «Про внесення змін до рішень»; «Про внесення змін до структури та штатного розпису комунального закладу «Пасічнянська дитяча музична школа»; «Про скасування рішення виконавчого комітету №2 від 12.08.2016 року».

Деякі питання порядку денного викликали активне обговорення та дискусії. Як саме проходило пленарне засідання сесії, зможете переглянути ВІДЕОтрансляцію із сесійного залу.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.