Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови Андрій Карпушин. Участь в роботі виконкому взяли в.о. старост та працівники апарату селищної ради. Обговорено актуальні питання сьогодення: Про погодження проекту рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік», про що інформувала Гноянко Інна Сергіївна – заступник начальника управління фінансів виконкому селищної ради; про уповноважених осіб для участі в обстеженні житлово-побутових умов проживання жителів селищної ради при призначенні субсидій та допомог, розповіла Лакуста Світлана Віталіївна, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради; про відзначення 370-ої річниці Пилявецької битви , інформував Карпушин Андрій Андрійович, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради; кожному із членів виконкому дано доручення в індивідуальному порядку щодо виконання певної ланки робіт з нагоди проведення тематичних заходів.

На виконкомі розглянуто Порядок розгляду пропозицій, заяв, скарг і звернень громадян та здійснення особистого прийому громадян у Старосинявській селищній раді, обговорено питання про відзначення Дня селища Стара Синява, погоджено графік роботи торгівлі в с.Паплинці, про що розповіла Бондарчук Оксана Олександрівна, керуюча справами апарату селищної ради.

Прийнято рішення про видачу дублікату свідоцтва про право власності на нерухоме майно за  адресою: смт. Стара Синява вул. Гвардійська, 43, про що інформувала Стегніцька Людмила Петрівна, завідувач сектору архітектури, містобудування виконкому селищної ради.

Згідно звернення ПАТ «Хмельницькрибгосп» щодо погодження режиму роботи водного об’єкта, виконком селищної ради, обговоривши питання рівня води в криницях в с.Олексіївка, с.Пилява та с.Миколаївка, погодив режим, але вказав на короткі терміни спуску води в ставах, де буде здійснено вилов риби. Інформував Карпушин Андрій Андрійович, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

На виконкомі розглянуто листи заявників, детально обговорено ситуацію з вивчення законності встановлення дорожніх знаків на території Старосинявської селищної ради, про що розповів Карпушин Андрій Андрійович,перший заступник селищного голови: «За період від листопада 2015, з часу створення Старосинявської ОТГ до даного часу, Старосинявською селищною радою не приймалися рішення виконкомів про встановлення дорожніх знаків на території смт Стара Синява.

Згідно рішення виконкому №10/2017р від 20.09.2017р. «Про визнання пішохідної зони» було вирішено визначити пішохідною зоною в смт Стара синява відрізок вулиці від вул. Грушевського, буд. №54 до вул. Грушевського, буд.№74.

Окрім того, у 2017 році згідно вимог (офіційних приписів) Старосинявського ВП Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, адресованих КП «Старосинявському комунгоспу», на підставі ст.27, 52 1 Закону України «Про дорожній рух», з метою забезпечення безпеки дорожнього руху, та у відповідності до п. 1.5 Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМУ від 10 жовтня 2001 року №1306, комунальним підприємством «Старосинявський комунгосп» було встановлено:

  • дорожній знак на вул. Грушевського 2.3 «Головна дорога», на виконання припису Національної поліції №4 від 14.04.2017 р.;
  • дорожні знаки на перехресті вул. Мончака та вул. Ватутіна «СТОП!», на виконання припису Національної поліції №8 від 28.04.2017 р.;
  • дорожні знаки по вул. Грушевського «Пішохідний перехід» та «Увага діти!» (біля Старосинявського НВК), на виконання припису Національної поліції №11 від 03.10.2017 р.

Щодо законності встановлення дорожніх знаків на території Старосинявської селищної ради за останні 20 років (дана інформація – рішення (сесій, виконкомів) селищної ради минулих скликань про встановлення дорожніх знаків може міститися в архівному відділі райдержадміністрації. Дане питання потребує вивчення як на рівні області, так і ОТГ, спеціальними службами, як і розробка схеми розташування дорожніх знаків, яку мають розробити теж відповідні спеціалісти.

Підсумки роботи виконкому підбив Андрій Карпушин, перший заступник селищного голови.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.