Фото без описуЗа давньою традицією щороку збирається дружня педагогічна родина в залі районного Будинку культури перед початком нового навчального року. І цьогоріч у переповненій залі педагоги заслухали детальний аналіз роботи освітян Хмельниччини, про що інформував проректор з науково-методичної роботи Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Попик; ознайомилися зі звітом роботи освітянської галузі Старосинявської громади за 2017-2018 навчальний рік, про що повідомив начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук.

Конференцію урочисто відкрито Гімном України. Ведучий Петро Скригунець привітав усіх присутніх з початком роботи конференції і запросив до слова виступаючих. З вітальним словом від імені селищного голови, депутатського корпусу та виконкому селищної ради виступила керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, яка у своєму виступі привітала педагогів з початком нового навчального року і відмітила, що цінний скарб, який так щедро кожного дня дарують освітяни підростаючому поколінню, згодом буде освічувати шляхи й дороги в складному й багатогранному житті, допоможе збагнути глибинний зміст самої суті людського буття.

“Ми розуміємо, що непросто нині працювати в час реформування та постійних змін в суспільстві, і ваша професія перша особливо реагує на них. Проте, без змін неможливий поступ вперед, і неможливий розвиток. Тому усім нам потрібно віднайти шляхи взаєморозуміння, поваги, щоб рухатися вперед, не стояти на місці. А об’єднана громада робитиме усе можливе для вашої підтримки та розвитку освіти, створення належних умов навчання.“

Олександр Попик проаналізував здобутки та досягнення освіти Хмельниччини, демонструючи слайди і фотоматеріали; Олександр Пузирук у своєму виступі, ілюстрованому фото слайдами, розповів детально про роботу освітян громади (Див. відео, додатково ВИСТУП).

Олександр Миколайович, підбиваючи підсумки роботи освіти на території громади, висловив щиру вдячність педагогічним колективам Старосинявського НВК за підготовку підростаючого покоління з питань патріотичного виховання та результати роботи переможців олімпіад різних рівнів, конкурсів, змагань; Старосинявській ДЮСШ; Пилявківській ЗОШ І-ІІ ст., Пасічнянському НВК. Висловив вдячність особисто селищному голові Віталію Здебському за підтримку та розуміння у вирішенні питань придбання форми, обладнання для команди «Характерники», яка посіла перше місце в етапі Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл Джура», подякував селищному голові, депутатам селищної ради та особисто голові освітянської комісії Галині Симчишиній за підтримку і вирішення питань ремонту спортивного майданчика з твердим покриттям Старосинявського НВК, на який використано близько 190 тис. грн., і на якому круглорічно відбуваються різноманітні спортивні змагання, ігри, змагання дворових команд; висловив вдячність за підтримку відповідних програм з розвитку освіти, оздоровлення обдарованих дітей та дітей учасників бойових дій в зоні АТО; за співфінансування в процесі створення «Нової української школи». Також подякував народному депутату України Олександру Герезі за підтримку молоді громади – команди «Характерники» за організовану поїздку на тиждень у Львів- Карпати.

Під час конференції нагороджено: Грамотою Департаменту освіти, науки Хмельницької облдержадміністрації педагога Старосинявського НВК з багаторічним стажем роботи Тетяну Гнатівну Попик; Подякою відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради - учителя предмета захисту Вітчизни Пасічнянського НВК Кліменка Олександра Михайловича.

Щирі слова вітань звучали у залі; через кілька днів в кожному навчальному закладі відбудуться святково-урочисті заходи з нагоди першого вересня і задзвенить перший дзвінок, покличе учнів до школи…

Фото без опису

 

 

За матеріалами серпневої педагогічної конференції.