Фото без описуНа майдані Незалежності м.Хмельницького до уваги жителів міста та області були представлені експозиції районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад з інсталяцій з природних матеріалів, виставок-ярмарків художніх виробів майстрів народного мистецтва; експозицій старовинного одягу, предметів.

Старосинявську громаду представляли селищний голова Віталій Здебський, голова райдержадміністрації Ігор Русий, голова районної ради Василь Франчук, заступники селищного голови Андрій Карпушин та Світлана Лакуста, працівники культури, Будинку творчості школярів. Яскраво оформлена палатка - національною символікою, гарно оформленим короваєм із нового урожаю, вишиваними виробами – сорочками та рушниками – роботами Лілії Скрипник, виробами ручної роботи, оригінальною персональною фотовиставкою Віталія Стасюка.

З 27 – ю річницею незалежності України привітав подолян голова адміністрації Вадим Лозовий, який наголосив, що це свято є для українців найважливішим.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували кожну краплю крові, пролитою за Україну, перед кожною материнською сльозою, пам’ять про всіх, хто поклав своє життя за незалежність України. Вадим Миколайович вручив відзнаки Кабінету Міністрів України та обласної державної адміністрації кращим подолянам. Зі словами вітання до учасників заходу також звернулися голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин та народний депутат України Сергій Мельник.

В продовження заходів учасники мали можливість ознайомитися з фотовиставкою «Ми йшли до тебе, Незалежність!» та  «Українки – найчарівніші у світі».

У рамках святкування кожен з відвідувачів свята мав можливість скуштувати шматочок 27 – метрового «Пирога єднання», над створенням якого працювали представники з усіх куточків області.

Фото без опису

 

 

За матеріалами офіційного сайту ОДА.

http://www.adm-km.gov.ua/?p=43450