Фото без описуУ залі засідань адмінбудинку проходила 38-ма позачергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участі 16 депутатів селищної ради. Перед затвердженням порядку денного сесії у розділі «Різне» депутат Валентин Дроздовський вніс пропозицію заслухати інформацію про стан забезпечення діабетиків інсуліном, депутат Юрій Гурин запропонував розглянути депутатське звернення Володимира Подзігуна, депутат Володимир Кондратюк вніс пропозицію виступити з депутатським запитанням; інформацію про службу за контрактом надано слово озвучити в.о. військкома Старосинявського РВК Максиму Хмаруку.

Обрано лічильну комісію: голова комісії Віктор Дроздовський, члени комісії депутати Галина Холодняк та Ганна Сивопляс. Депутати розглянули питання: про затвердження передавального акту (у зв’язку із реформуванням КП «Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги») та про надання згоди на прийняття з державної у комунальну власність Старосинявської селищної ради приміщення Територіального центру соціального обслуговування громадян, про що інформувала заступник селищного голови Світлана Лакуста; про передавальний акт матеріальних цінностей із Старосинявської кіновідеомережі до Старосинявського районного будинку культури – інформував начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради Богдан Німець; про нову редакцію рішення сесії селищної ради №04/2018 «Про реорганізацію Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів шляхом перетворення у Бабинську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів Старосинявської селищної ради» від 23.05.2018 року, повідомив начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук.

У питанні «Про скасування рішення виконавчого комітету №2 від 12.08.2016 року», про що інформував начальник юридичного відділу апарату селищної ради Ігор Шевчук, виникли дискусії, більшість депутатів висловилися підтримати питання і діяти в рамках правового поля. Врахувавши заяву арбітражного керуючого Аверкіна В.В. від 07.08.2018 року, копію ухвали Господарського суду Хмельницької області від 05.06.2018 року пропонувалося скасувати рішення №2 виконавчого комітету Старосинявської селищної ради від 12.08.2016 року «Про взяття безхазяйного нерухомого майна, яке знаходиться за адресою с. Адампіль вулиця Червоноармійська,№17а Старосинявського району Хмельницької області”, проте виступив депутат Валентин Дроздовський з пропозицією – щоби власники майна сплатили за нього за минулий рік або розібрати дане приміщення, і там ще є земельна ділянка, розташована у зручному місці біля залізниці. Юрист роз’яснив, що згідно вимог чинного законодавства вищевказане приміщення не дозволяється розбирати, ліквідатор не повинен сплочувати кошти, і мова про земельну ділянку в даному проекті рішення зовсім не йде; щоби до селищного бюджету поступали надходження від оренди (використання цього майна), потрібно його узаконити, надати в оренду, щоб хтось платив податки, і чим швидше це зроблять, тим швидше будуть надходити кошти до бюджету. Селищний голова Віталій Здебський пояснив ситуацію, що надійшов лист від прокуратури щодо взяття безхозного майна на баланс селищної ради, пройшли відповідну процедуру, у реєстрі речових прав не було відомостей відносно власності на вищевказане майно, селищна рада розпочала законну процедуру взяття його на баланс. Через певен проміжок часу з’явився ліквідатор, в офіційних документах вказано в переліку об’єктів дане майно, тому рішення потрібно відмінити. В.о. старости Віктор Сосняк інформував, що дане майно спочатку ми змушені були взяти на баланс як безхозне, а потім з’явився ліквідатор, зараз потрібно узаконити це майно. Рішення не прийняли, були пропозиції згідно регламенту винести це питання на наступну сесію.

(Див. ВІДЕО ІЗ 38-ої СЕСІЇ)

У «Різному» обговорено умови служби за контрактом, в.о. військового комісара М.Хмарук інформував про службу і запросив до роз’яснювальної роботи серед населення в.о. старост. Виступив із депутатським запитанням депутат Володимир Кондратюк, порушив питання зариблення ставу в с.Мшанець. В.о. старости с.Мшанець Микола Заїкун надав відповідь, що громада села самотужки зібрала кошти і зарибили пустуючий став, є люди, які не допомагали у спільній справі, а намагаються здійснювати вилов риби, тому виникло це питання.

Із депутатським зверненням виступив Володимир Подзігун, просив депутатів підтримати і винести на сесію питання виділення коштів в розмірі один млн. 250 тис. грн. співфінансування на завершення ремонтних робіт дороги «Стара Синява – Дубова» на відрізку дороги «Стара Синява - с.Уласово-Русанівка».

Виступив в.о. старости  с.Бабине Дмитро Сідорук., інформував про проблеми  з відновлення місцевого ставу, люди намагаються своїми силами очистити місце та збудувати "монах", залучені кошти місцевих аграріїв, потрібна допомога техніки. 

Питання про забезпечення інсуліном інформувала начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Мирослава Кузьмич, сказала, що 446,8 тис. грн. надійшло на препарати з державного бюджету на інсулін, 52 тис. грн. є в ЦРЛ, 497 тис. грн. є на дані препарати. Потреба препаратів по аптеках складає 754,5 тис. грн., але це такий вид медикаментів, що фінансується з державного бюджету. У минулому році була потреба 706 тис. грн. Ми звернулися листом до Департаменту охорони здоровя врахувати потребу населення 257 тис. грн. на інсулін у звязку із збільшенням цін на препарати. До кінця року є до 190 тис. грн. В середині вересня відбудеться сесія обласної ради, там має розглядатися питання про забезпечення інсуліном хворих, зокрема і наша потреба 250 тис. грн. Була заборгованість 37 тис. грн. перед аптекою, яку вже погасили.

Робота сесії тривала понад дві години.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

За матеріалами 38-ої позачергової сесії.