Ще з часів Київської Русі українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї. Тому свято незалежності України має свою атмосферу. Особливо відчутно вона спостерігалася під час урочистих заходів з нагоди Дня Державного Прапора та 27-ої річниці незалежності України, які проходили в центрі містечка Старої Синяви: радували яскравістю літні квіти, хвилювали блакитно-жовті стяги, свіжоспечені короваї із нового врожаю та мелодійні українські пісні.

Колона працівників організацій та установ під звуки маршу  місцевого духового оркестру  крокувала від «Ощадбанку» до центральної площі Старої Синяви із квітами, жовто-блакитними стрічками, стягами, відбулося покладання квітів до пам’ятників загиблих воїнів-афганців, пам’ятного знаку учасникам Чорнобильської трагедії, Меморіалу пам’яті жертвам Голодомору 1932-1933 років, Меморіалу Слави та пам’ятника Загиблому воїнові, пам’ятника Великого Кобзаря Т.Шевченка, Меморіальної Дошки пам’яті колишнього селищного голови, учасника АТО Олександра Романенка.

Яскраву колоритну виставку ручних робіт, вишиванок та  сувенірів, аплікацій підготували працівники Будинку творчості школяра. 

Ведучі офіційного заходу Олег Поліщук та Зоя Ткачук запросили до підняття Державного Прапора молодь Старосинявщиини – переможців олімпіад, патріотичних конкурсів – Дарії Ніколаєць, Анастасії Федорчук, Владу Скрипнику, Богдані Шрубківській, учаснику бойових дій в зоні АТО Руслану Гладському.

Голова громади Віталій Здебський звернувся до учасників урочистостей з вітальними словами, наголосив, що тільки у мирі, взаєморозумінні, законності ми зможемо, об’єднавши зусилля, працювати на розвиток та процвітання країни і громади.

Віталій Едуардович передав Грамоти обласної ради та подарунки – Рейді Володимиру Філімоновичу, начальнику відділу соціальної політики ТОВ «Енселко-Агро», та Гринчуку Анатолію Володимировичу, депутату селищної ради.

Вітання з Днем Прапора та Днем незалежності України адресували присутнім голова райдержадміністрації Ігор Русий та голова районної ради Василь Франчук, який передав грамоти та подарунки з нагоди свята директору Старосинявського РЕМ Олегу Чернишу, керівнику ТОВ «Агро Продукт» с.Паплинці Роману Романовичу Марценюку.

Керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук зачитала рішення виконкому селищної ради про відкриття Дошки Пошани селищної ради та занесення портретів кращих працівників на Дошку Пошани. Нагороджуваним голова громади вручив Дипломи та подарунки, подякував за підтримку та надану допомогу у проведенні заходу керівникам АП НВП «Візит» Миколі Юрчишину та ТОВ «Енселко-Агро» Вадиму Муравському.

Також Грамотами Старосинявської селищної ради за активну громадську позицію в розвитку громади та з нагоди 27-ої річниці незалежності України та подарунками нагороджено підприємців Руслана Васильовича Гончарука, Оксану Ізотівну Дармограй, та за виховання підростаючого покоління – учителя військово-патріотичного виховання Старосинявського НВК Василя Криницького. Працівники селищної ради, колеги, рідні та друзі вітали нагороджуваних квітами, учнівська молодь вручила квіти учасникам бойових дій в зоні АТО.

Мелодійні патріотичні пісні про Україну звучали у виконанні артистів РБК Зої Ткачук та Ніли Лотишко, творчої молоді краю Наталії Маринчак, Дарини Гінгазової.

Працівники селищної ради пригощали усіх присутніх духмяним короваєм із нового врожаю.

 

Відділ організаційно-кадрової роботи

апарату селищної ради.