Фото без описуВсе далі і далі відходять роки, 73 роки відділяють сьогодення від останнього пострілу Другої світової війни. Все менше стає учасників, ветеранів, свідків тих страшних подій. Та не вщухає біль втрати рідних в роки війни, відлуння якої нагадує нам і тепер.

Біля пам'ятника Загиблим односельчанам села Заставці людно. У День пам’яті та примирення - 8 травня 2018 року зібрались учні, мешканці села, гості на мітинг – реквієм, щоб вшанувати пам'ять загиблих в роки Другої світової війни, померлих воїнів - односельців, солдатських матерів, вдів, які ціною свого життя, здоров’я наближали День святої Перемоги. Слава про героїв не згасне, пам'ять про них не вмре.

До пам’ятника Загиблим односельцям поклали квіти, вшанували хвилиною мовчання тих, хто поліг в боях, хто не повернувся з фронтових доріг.

Мітинг – реквієм підготували учні та вчителі місцевої школи – Заставецької філії Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст., гімназія».

З вітальними словами виступили в.о.старости села Заставці, Чехи, Щербані, Ілятка, Красносілка Свириденко С.І., секретар селищної ради Гарник Н.І., які закликали вшанувати пам’ять загиблих визволителів, побажали нинішнім захисникам на сході України, односельцям, усім учасникам та організаторам заходу міцного здоров’я, миру , достатку, добра, злагоди в сім’ях,  родинах.

Благочинний Старосинявського району УПЦ, настоятель храму села Заставці Іван Задвірний та церковний хор відслужили поминальну панахиду за убієнними. Побажали всім присутнім згуртованості, мудрості та терпіння.

Фото без опису

 


 

Прес-служба ОТГ.