Фото без описуОдним із питань, що розглядалися на робочій нараді із працівниками селищної ради та комунальних підприємств та на засіданні оргкомітету з нагоди проведення Мітингу-реквієму з нагоди 9 травня, які проводив голова громади Віталій Здебський, актуальним було питання наведення благоустрою в населених пунктах громади та упорядкування пам’ятників Загиблим у Великій Вітчизняній війні, солдатських могил на території громади.

Так,  працівниками КП «Старосинявський комунгосп» здійснено очистку територій біля пам’ятних місць у Старій Синяві, упорядковано території.

Організовано прибирання та благоустрій біля пам’ятників Загиблому солдату у всіх селах громади, активно долучилися до наведення благоустрою біля пам’ятників у селах в.о. старост, діловоди, працівники закладів освіти, культури, адже пам'ять назавжди залишиться святою, особливо для тих, хто втратив рідних на війні…

У селах Пилява, Олексіївка в.о. старости Любов Назаренко організувала день благоустрою біля пам’ятних місць: наведено благоустрій біля пам’ятника Загиблому солдату та Кургану Козацької Слави, пофарбовано побілку парканів, упорядкування територій соціальної сфери.

В.о. старости сіл Пилявка, Карпівці Віра Котик організовано прибирання біля пам’ятника Загиблим воїнам та біля пам’ятних хрестів жертвам Голодомору 1932-33 років, упорядковано території біля закладів соціальної сфери спільно із працівниками соцсфери.

В.о. старости сіл Цимбалівка, Яблунівка Віктор Котик організував день благоустрою біля пам’ятників загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні та памятногог знаку загиблій радистці. Проведено поточний ремонт металевих огорож, зварювальні роботи та бетонування основи огорожі, побілка дерев, посаджено квіти.

У селі Мшанець в.о. старости Микола Заїкун організував роботи з упорядкування території пам’ятника загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945р.р., пофарбовано стійки меморіальних плит, лавки, обкошено територію та підбілено дерева.

Кожним із в.о. старост спільно із жителями, котрі мали бажання навести лад на своїх територіях, здійснено прибирання біля пам’ятників та солдатських могил, загортання сухих рослин, побілку дерев, фарбування пам’ятників, благоустрій пам’ятних місць на кладовищах. Селищною радою передбачено відповідні матеріали на проведення належного благоустрою. 9 травня 2018 року в кожному селі відбудуться пам’ятні години із вшанування світлої пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній.

Фото без опису

 

 

Прес-служба ОТГ.