Фото без описуВідповідно до плану роботи методичного кабінету відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради 24 квітня 2018 року на базі Дашковецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад» відбувся семінар-практикум вчителів біології та хімії закладів загальної середньої освіти Старосинявської об’єднаної територіальної громади за темою «Науково-методична діяльність вчителів та учнів в умовах інноваційного розвитку освіти».

Семінар відкрили методист Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Лілія Анатоліївна Мирна та директор Дашковецького НВК Юрій Васильович Горох, котрий цікаво представив заклад та роботу кафедри вчителів природничого циклу.

Методист ХОІППО Мирна Л.А. відзначила актуальність проблеми семінару та ознайомила педагогів із важливими аспектами реалізації шкільної біологічної освіти в контексті Концепції «Нової української школи». Методист методичного кабінету відділу освіти Фесюк Л.І. акцентувала увагу на підготовку педагогів до ефективної реалізації методів навчання, зокрема питання STEM – освіти.

У практичній частині учасники семінару відвідали майстер-клас учителя біології Чукань Н.Д. «Методики контролю знань з біології в режимі реального часу», яка продемонструвала уміння використовувати ІТ-технології у процесі контролю якості знань учнів.

Уміння творчо підходити до організації та проведення уроків, використовувати сучасні педагогічні технології, зорієнтовані на розвиток особистості, здатної до навчання та самовдосконалення упродовж життя представила учитель хімії Денисенко Н.М. на етапі захисту проектів з хімії «Перші кроки в науці хімії».

У рамках семінару-практикуму педагоги ознайомилися із шкільним осередком Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» (керівник Чукань Н.Д.)

Підсумки семінару підведено на засіданні круглого столу, під час якого учасники ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого. Запрошені вчителі відзначили високий професійний рівень педагогів, доцільність і практичність такого методичного заходу.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді, спорту, культури, виконавчого комітету Старосинявської селищної ради висловлює подяку Хмельницькому обласному інституту післядипломної освіти та особисто Мирній Лілії Анатоліївні  за надання  методичної  допомоги  в питаннях удосконалення біологічної освіти у закладах загальної середньої освіти Старосинявсьої об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису

 

 

Методкабінет.